Om EFN

Detta är EFN

EFN står för Ekonomi- och FinansNyheterna. Vi förser dig med de viktigaste nyheterna om din privatekonomi, börs- och finans, näringsliv med små och stora företag, makroekonomi och internationell ekonomi.

Här hittar du snabba livesändningar, reportage, intervjuer, debatter och fördjupande journalistik som förklarar komplicerade ämnen, samband och händelser.

Målet är att du ska ha nytta av EFN och få bättre kunskap om ekonomi i stort och smått. Allt är kostnadsfritt och lätt tillgängligt i webb-tv, dator, smartphone och läsplatta. Kort sagt, EFN samlar allt om ekonomi i en enda kanal.

Om EFN

EFN Ekonomikanalen AB är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB. EFN är ett registrerat varumärke och det redaktionella innehållet publiceras och distribueras av EFN AB.


Videospelaren

Du kan alltid starta eller stoppa ett klipp, antingen genom att klicka i filmrutan eller med hjälp av knapparna för play och pause i videospelaren. I videospelaren kan du ändra volymen, upplösningen och välja att se klippet i fullskärmsläge. De flesta program är textade. Klicka på T-symbolen i spelaren för att slå på och av textningen. I dagsläget finns endast svensk text.

Dela klipp på sociala nätverk

Du kan fritt dela klipp vidare på Facebook, Twitter, Google+ eller via e-post. Om du har ett konto och är inloggad är det bara att klicka på respektive ikon så delas klippet till dina följare och vänner. E-post-länken skapar ett mejl i din förvalda e-postklient.

Visa klipp på din hemsida eller blogg

Har du en egen blogg eller hemsida kan du enkelt bädda in klipp från EFN. Klicka på Dela-knappen, kopiera kodsnutten under Bädda in och klistra in den i ditt bloggverktyg. Bredden på klippet är förinställt till 380 pixlar. Vill du ha en annan storlek, ändrar du bredden på data-width ”380” till den bredd du vill ha.


Så tittar du på EFN

EFN är byggd som en så kallad responsiv (anpassningsbar) webbplats. Det innebär att beroende på vad du använder för enhet (dator, mobil eller läsplatta) så anpassar sig webbplatsen efter dina förutsättningar. Så länge din enhet har en webbläsare kan du titta på programmen. Du behöver med andra ord aldrig ladda ner, eller uppdatera någon app.

EFN i mobilen

För att se programmen i din mobiltelefon måste den gå att ansluta till internet med ett 3G-abonnemang där det ingår mobilsurf. Använd mobiltelefonens webbläsare och skriv in adressen efn.se.

Lägg till ett bokmärke i din mobil eller läsplatta

Om du använder Android, iPhone eller iPad kan du lägga till ett bokmärke på din hemskärm för att lätt hitta tillbaka.
Android: I webbläsaren klickar du så att du får upp menyn, därefter på ”Mer” och till sist ”Lägg till genväg i Hem”. Då får du en startikon på din hemskärm så att du snabbt och enkelt kan komma tillbaka till startsidan för EFN.

iPhone och iPad: I webbläsaren trycker du på knappen med en pil och väljer ”Lägg till på hemskärm”. Välj ett namn på bokmärket och tryck, OK. Den hamnar då som en startikon som du kan använda för att snabbt hitta tillbaka.

Apple TV och AirPlay

Har du en Apple TV och iPhone eller iPad kan du strömma innehållet direkt från telefonen eller läsplattan till din vanliga TV. Se till att din Apple TV är inkopplad och inställd. Starta sedan programmet i din iOS-enhet och klicka på AirPlay-ikonen som dyker upp i spelaren. Har du flera AirPlay-mottagare väljer du Apple TV. Programmet visas sedan i din TV.