Mer om: Volkswagen

 • Dieselbilens död närmar sig2:13

  Dieselbilens död närmar sig

  Flera världsstäder planerar att förbjuda dieselbilar – och Stockholm kan stå på tur. Nu kommer även nationella initiativ.  Även bensinbilens framtid är oviss och industrin är nervös. I Tyskland för nu billobbyn en intensiv kampanj för att bevara den framtida produktionen. Men utvecklingen mot förbränningsmotorns död går undan och drivs på av alla de senaste årens utsläppsskandaler.

 • 2016 blir en repris på 2015

  2016 blir en repris på 2015

  Charlotte Stjerngren och Handelsbankens chefekonom Jan Häggström blickar tillbaka på ett händelserikt år och framåt på det kommande. Vilka är orosmolnen i världen och var finns ljuset?

 • Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Bilköparna bryr sig inte om VW-skandalen

  Nyhetsrummet om Volkswagen, är faran över för den tyska biljätten? Idag släpptes färska siffror över bilförsäljningen i Europa. Bolaget tappade försäljning men bara marginellt, något som kanske är lite överraskande. Med Jon Åsberg, chefredaktör Affärsvärlden, och Hampus Engellau, verkstadsanalytiker Handelsbanken.

 • Svenska VW-ägare ska ersättas

  Svenska VW-ägare ska ersättas

  Enligt Fredrik Daveby, vd för Motormännens Riksförbund har de fått tydliga besked om att Volkswagen Sverige står för kostnaderna för svenska bilägare.

 • Din Ekonomi: Så drabbas du av VW-krisen

  Din Ekonomi: Så drabbas du av VW-krisen

  Volkswagen är ute i rejält blåsväder. Beskedet att mjukvara i företagets bilar är manipulerad för att lura avgastester har fått vd att avgå och aktiekursen att rasa. Men hur drabbas du som bilägare? Din Ekonomi tar ett grepp på plånbokssidan av det som kallas Dieselgate.

 • Analytikernas älskling och hatobjekt

  Analytikernas älskling och hatobjekt

  Börsen i Stockholm stiger trots dyster statistik från Kina och VW-skandalen. Max Mitteregger, förvaltare på Gladiator och Joakim Endre, mäklare på Handelsbanken kommenterar i dagens Börslunch.