Mer om: Turkiet

 • 6:52

  "Vi kan inte utesluta en bankkris i Turkiet"

  Den turkiska centralbanken chockhöjde styrräntan till 24 procent för att förhindra ytterligare fall i den turkiska liran. Chefsanalytikern Amy Zhuang från Nordea i Singapore kommenterar.

 • Det kan sänka börsen i höst15:55

  Det kan sänka börsen i höst

  Svenska bostadspriser, italiensk politik och globala valutakurser är några av ämnena i dagens Börslunch som domineras av makroekonomi. Gäster är Mattias Sundling och Lena Fahlén.

 • 10:29

  "Värre än det värsta vi befarat"

  Den turkiska liran har fallit stort den senaste tiden och president Erdogan vidhåller att låga räntor är det Turkiet behöver nu. Emre Akcakmak, förvaltare på East Capital Turkiet, håller inte med.

 • Hett Alibaba och kallt Turkiet18:48

  Hett Alibaba och kallt Turkiet

  Tillväxtmarknader är i fokus i dagens Börslunch. Bland annat snackas det om valutorna som tagit stryk när den politiska oron i världen tilltagit.

 • Liran under hård press1:10

  Liran under hård press

  Turkiet befinner sig i kris. Landet har drabbats av kuppförsök, terrordåd och är i krig med Syrien. Något som förutom allt mänskligt lidande även påverkar ekonomin. Liran föll med 17 procent mot dollarn under 2016, och fallet fortsätter i år. Den viktiga turismen har minskat 16 månader i rad, och raset fortsätter. 

 • Svenska företag positiva till Turkiet5:13

  Svenska företag positiva till Turkiet

  130 till 140 svenska företag finns etablerade i Turkiet. Och trots den oro som råder i landet ser de väldigt positivt på framtiden. Det visar en kommande rapport som Business Sweden arbetar på. Det berättar Erik Friberg, Handelssekreterare på Business Sweden i Turkiet.

 • Läge att se över Turkietfonder6:22

  Läge att se över Turkietfonder

  Det turkiska statskuppsförsöket kan få långtgående negativa konsekvenser för landets invånare – men även svenska sparare påverkas av oroligheterna. Annika Creutzer, privatekonomisk expert, pekar ut...

 • Så slår turkiska krisen mot råvarupriserna4:11

  Så slår turkiska krisen mot råvarupriserna

  Turkiet är ett strategiskt viktigt land för den globala olje- och gasmarknaden tack vare dess placering å för att det går många pipelines genom landet. Råvaruanalytikern Martin Jansson förklarar hur försöket till militärkupp kan slå direkt på oljepriset.