Mer om: Turism

 • Dalarnas turism på fallrepet6:40

  Dalarnas turism på fallrepet

  Dalarnas besöksnäring har drabbats hårt av pandemins effekter. Här brukar besökarna flockas både sommar som vinter men nu har intäkterna försvunnit.

 • Norrsken och kyla lockar turister2:06

  Norrsken och kyla lockar turister

  Göran Widén och Johan Björklund driver tillsammans Brändön Lodge norr om Luleå. Deras kundbas består av äventyrslystna turister som vill uppleva det arktiska klimatet.

 • Så fick Mariefred upp ångan igen4:42

  Så fick Mariefred upp ångan igen

  Under 90-talet halverades antalet turister till Mariefred, mycket på grund av sämre ekonomi i skolor och därmed färre skolresor. Men nu har turistnäringen i pärlan vid Mälaren fått ett uppsving av de populära Pax-böckerna.

 • Optimism och samarbete driver Klintehamn framåt7:38

  Optimism och samarbete driver Klintehamn framåt

  Förra året var stämningen dyster i gotländska Klintehamn. Butik efter butik slog igen, många bostäder stod tomma och stadens mötesplats Warfsholm stängdes ned. Med nya företag och en optimistisk inställning har invånarna nu vänt trenden.

 • Jubileum för kungligt firande på Öland2:05

  Jubileum för kungligt firande på Öland

  I år är det 40 år sedan kronprinsessan Victoria firade sin födelsedag i Borgholm på Öland för första gången. Initiativtagaren Kay Wiestål gör nu sitt sista år som arrangör.

 • Turisterna flyr Frankrike1:51

  Turisterna flyr Frankrike

  Terrorattacker, strejker och översvämningar. Allt har bidragit till att färre turister söker sig till Frankrike. Det regionala turistrådet i Paris har till exempel sett intäkterna falla med 750 miljoner euro årets första sex månader, andelen utländska turister har minskat med över 11 procent.

 • Vågar man semestra i Grekland? - det du behöver veta inför resan

  Vågar man semestra i Grekland? - det du behöver veta inför resan

  Greklands ekonomi står på ruinens brant och risken för statsbankrutt har aldrig varit större. Samtidigt är landet ett av våra mest älskade turistmål, med över 600 000 svenska besökare förra året. Även i år kommer hundratusentals svenskar semestra i landet. Magdalena Öhrn, informationschef Ving, berättar vad man som turist behöver tänka på.

 • Turister följer Zlatan

  Turister följer Zlatan

  Många svenskar vill se Zlatan Ibrahimovics spela fotboll. Så till den grad att resebyråerna pratar om en Zlataneffekt.