Mer om: TTIP

 • Därför blir det inget TTIP i år2:31

  Därför blir det inget TTIP i år

  På fredag samlas EU:s handelsministrar i Slovakien för att informeras av EU:s handelskomissionär Cecilia Malmström om läget i förhandlingarna inför nästa förhandlingsrunda om TTIP som hålls i New York mellan den 3:e och 7:e oktober.

 • Mays första frihandelsavtal hemma1:48

  Mays första frihandelsavtal hemma

  Under det pågående G20-mötet i Hangzhou i Kina har Storbritanniens nytillträdda premiärminister Theresa May stått i fokus. Många undrar vad som händer nu efter att landet röstat för att lämna EU. En vinst för May är att hon under mötet blivit lovad ett frihandelsavtal av Australiens premiärminister Malcolm Turnbull.

 • Många glada om TTIP faller9:29

  Många glada om TTIP faller

  Det omfattande handelsavtalet mellan EU och USA ser inte ut att bli av. Den bedömningen gör Tysklands vice förbundskansler Sigmar Gabriel, som menar att förhandlingarna i praktiken havererat. Hur pass allvarligt är det att han går ut med detta? Varför behövs ett frihandelsavtal? Hur har Brexit påverkat förhandlingarna? Petra Bergman diskuterar utsikterna för handelsavtalet med Katrine Marçal och Lars Henriksson.

 • Frihandelsavtalet dött8:39

  Frihandelsavtalet dött

  USA:s president Barack Obama har i helgen besökt Storbritannien och Tyskland för att bland annat tala om frihandelsavtalet TTIP, som USA och Europa nu förhandlat om i tre år. Henrik von Sydow, omvärldsanalytiker på Carnegie intervjuas av Ellinor Helén.

 • Frihandelsavtal ska fylla plånboken

  Frihandelsavtal ska fylla plånboken

  Stämningen var glad och global när handelsminister Ewa Björling i dag informerade det nya frihandelsavtalet som EU och USA förhandlat om under lång tid.

Senaste nytt från EFN:

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Fed planerar för det värsta6:22

  Fed planerar för det värsta

  Den amerikanska centralbanken Federal Reserve inför ett tak på bankutdelningar och förbjuder återköp. Senaten i USA har röstat igenom ett lagförslag som stöder Hongkongs självständighet.