Mer om: Svensk Handel

 • Så spenderar vi på Alla hjärtans dag1:18

  Så spenderar vi på Alla hjärtans dag

  De flesta är överens om att Alla hjärtans dag firas bäst genom tid tillsammans. Trots det väntas vi spendera runt 750 miljoner kronor på högtiden och mest pengar går till presenter. 

 • Efter stängning: Amazon14:44

  Efter stängning: Amazon

  Albin och Ara bjuder på hotet från Amazon, fredagsräkan och Det Stora Ekonomiquizet med Gabriel "Mellquiz" Mellqvist i spetsen. Dessutom nyhetssvep i Trillingnöten.

 • Påskmat för miljarder1:15

  Påskmat för miljarder

  Under påskveckan ökar försäljningen för många butiker, med en tydlig tonvikt på livsmedel. Viktigast på påskbordet är ägg, men det som ökar mest är godisförsäljningen.

 • Klädhandeln går på knäna1:41

  Klädhandeln går på knäna

  Stilindex visade att klädhandelns försäljning backade 4,5 procent i december. Många klädbutiker har dragits med dåliga resultat en längre tid.

 • E-handel främjar glesbygden2:52

  E-handel främjar glesbygden

  Idag jobbar ungefär en tiondel av svenskarna inom handel, men hur kommer framtiden att se ut? Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel, ger sin syn på saken.

 • Black Friday intar Sverige - via nätet

  Black Friday intar Sverige - via nätet

  I USA utgör Black Friday startskottet för julhandeln och det är den största amerikanska shoppingdagen under hela året. Butikerna tävlar om att locka till sig flest kunder med reapriserna. Men shoppinghysterin under den här fredagen har spridit sig även till andra länder. Frågan är hur stor shoppinghögtiden har blivit i Sverige? Och hur stor vill handeln att den ska bli?

 • “Allt ska bort”

  “Allt ska bort” nu är det kundens marknad

  Sommaren känns som att den är över och med det kommer en rad prisvärda fyndmöjligheter, både i de fysiska butikerna och på begagnatmarknaden. För den som är smart nog att tänka långsiktigt är det kundens marknad.