Mer om: Scania

 • Scanias vd: Vi är redo för att skörda4:52

  Scanias vd: Vi är redo för att skörda

  I dag har Volkswagens lastbilsdivision Traton, där Scania och MAN ingår, noterats på Frankfurtbörsen och Stockholmsbörsen. EFN:s Ara Mustafa pratar med Scanias vd Henrik Henriksson om hur den fortsatta resan ser ut.

 • Därför väljer Bornold Volvo före Traton16:05

  Därför väljer Bornold Volvo före Traton

  Kappahls svaga rapport, Tratons (dvs Scanias) börsnotering och Beyond Meat. Det är några av ämnena som Johanna Kull från Avanza och Joakim Bornold från Söderberg & Partners avhandlar i dagens Börslunch.

 • Sex heta och två svala sommaraktier15:47

  Sex heta och två svala sommaraktier

  Börslunch avslutar veckan med ytterligare två sommarportföljer. Turen har kommit till Fredrik Skoglund från Länsförsäkringar och Peter Benson från SvD Börsplus och i portföljerna finns alltifrån bank och betting till trädgårdsskötsel och balkonger.

 • Sommarportföljerna är här!19:19

  Sommarportföljerna är här!

  Det är dags för en gammal kär tradition i Börslunch - sommarportföljerna. Först ut att presentera sina portföljer i år är Per H Börjesson från Spiltan och PO Nilsson från Prior Nilsson Fonder.

 • Tack och adjö Scania

  Tack och adjö Scania

  I dag är sista dagen som Scania handlas på Stockholmsbörsen, eftersom storägaren Volkswagen har kommit över tillräckligt många akter för att kunna genomföra en avnotering av bolaget.

 • Slut på kortsiktigheten

  Slut på kortsiktigheten

  Att AstraZenecas styrelse avfärdar bud efter bud från Pfizer kan vara ett tecken på att kortsiktigheten på markanden ifrågasätts menar forskaren Sophie Nachemson-Ekwall.

 • Scania:

  Scania: "Nu blir det spelteori"

  Den oberoende kommittén i Scanias styrelse rekommenderar inte Volkswagens bud. Beskedet var oväntat enligt fordonsanalytikern Hampus Engellau.

 • Scania redan på museum

  Scania redan på museum

  Scania började tillverka lastbilar 1902. Sedan dess har en hel del hänt. Ett sätt att få en inblick i historien är att besöka Scanias museum i Södertälje.