Mer om: Pontus Herin

 • Stålkris gynnar brexitförespråkare8:50

  Stålkris gynnar brexitförespråkare

  Brexit-omröstningen närmar sig samtidigt som Storbritannien skakas av en allvarlig stålkris. Och som om det inte vore nog figurerar premiärminister David Cameron i de ökända...

 • "Tuff förhandling i byggavtalet väntar"

  Igår kväll blev industrins fack och arbetsgivare överens om ett avtal som berör 600 000 anställda. Det landade till slut på löneökningar om 2,2 procent på ett år. Det blev också ett kort avtal, bara ett år, något arbetsgivaren inte ville. Pontus Herin kommenterar avtalet. Dessutom är Ellinor Helén på Näringslivets forskningsinstitut Ratio och pratar med forskaren Henrik Malm Lindberg.

 • Norges jakt på nya tillväxtsbranscher

  Norges jakt på nya tillväxtsbranscher

  Oljepriset har fallit med över 70 %, men det är de senaste veckornas ras som gjort norrmännen oroliga. EFN:s Pontus Herin sänder direkt från Oslo.

 • Bolagen som kan drabbas av Saudiavbrottet

  Bolagen som kan drabbas av Saudiavbrottet

  Saudiavtalet är uppsagt. Vad betyder detta egentligen för svensk industri? EFN:s reporter Pontus Herin menar att det till att börja med bara slår mot försvarindustrin, men på sikt kan fler branscher drabbas.

 • Sparprogram lyfter SKF

  Sparprogram lyfter SKF

  Kullagerjätten SKF:s omsättning för det fjärde kvartalet var något bättre än väntat men resultatet var något sämre. Den stora nyheten var dock att bolaget presenterade ett nytt stort sparprogram.

 • Håll tummarna för Eniro

  Håll tummarna för Eniro

  Eniros aktie handelsstoppades i går efter medieuppgifter om att bolaget är nära konkurs. EFN:s reporter ser nu tre vägar framåt. En av dem är ”att hålla tummarna”.

 • Vinnarna på svag krona

  Vinnarna på svag krona

  Skillnaden i penningpolitik mellan Europa och USA påverkar valutakurserna och det kan i sin tur göra att den svenska handelskartan ritas om. Vissa bolag vinner och vissa förlorar.

 • ”Electrolux köp ologiskt”

  ”Electrolux köp ologiskt”

  Dagens stora nyhet är att Electrolux köper konkurrenten General Electrics vitvaruverksamhet för 23 miljarder kronor, en av de största svenska företagsaffärerna genom tiderna.