Mer om: Microsoft

 • Så gynnas Gävle av Microsofts serverhall10:03

  Så gynnas Gävle av Microsofts serverhall

  Microsoft etablerar ett stort datacenter i Gävle som kommer innebära ett lyft för både arbetsmarknad och näringsliv i regionen. Näringslivsdirektör Mattias Durnik kommenterar.

 • Olavi: Ta det lugnt och studera rapporter16:28

  Olavi: Ta det lugnt och studera rapporter

  Rapportskörden tar fokus i dagens Börslunch. Johan Nilke från Lannebo Fonder och Jonas Olavi från Alfred Berg finns på plats för att analysera bland andra Swedbank och SSAB. 

 • Fem köpvärda techjättar18:39

  Fem köpvärda techjättar

  Börslunch fokuserar på globala aktiemarknader i dag. Förvaltarna Filip Boman och Johan Nilke bjuder på aktietips och pratar bland annat om techbolag som Apple, Microsoft, Google, Nvidia och Samsung.

 • Teknikjättarnas aktier sjönk efter Q2-rapporterna

  Teknikjättarnas aktier sjönk efter Q2-rapporterna

  Microsoft hade en rekordförlust i sin rapport för det andra kvartalet, detta på grund av stora nedskrivningar efter köpet av Nokias mobiltelefoner. Huvudkonkurrenten Apple levererade ett resultat som var bättre än marknadens förväntningar, trots det sjönk aktien i efterhandeln. Bolaget har haft en fin utveckling under senare år, men frågan som analytiker ställer sig är hur mycket mer bolaget kan växa.

 • Streamingkriget: De kan rädda Spotify

  Streamingkriget: De kan rädda Spotify

  Apple satsar stort på att ta upp konkurrensen med Spotify när det gäller strömmad musik. Och konkurrensen kan bli alltför hård för Spotify är Joel Westerholm, nyhetsredaktör på Macworld rädd för.

 • Experternas dom över Minecraftaffären

  Experternas dom över Minecraftaffären

  EFN har vänt sig till de riktiga experterna för att få ett utlåtande om vad Microsoft borde göra med Minecraft - kompisarna Henry, Hugo, Filip och Ludvig.

 • Nokia säljer problemen

  Nokia säljer problemen

  I dag annonserades att Nokia tar det steg som Ericsson tog redan 2011 och säljer av sin mobiltillverkning - till Microsoft. I ett slag tar...

 • "Nokia fick bra betalt"

  I dag meddelades att Microsoft köper Nokias mobiltelefonenhet för motsvarande 47 miljarder kronor. "Det var bra betalt för en verksamhet som bara förlorar pengar och inte har någon kapacitet att producera värde", säger Studio 12:s Johan Widmark.