Mer om: Matthias Gietzelt

 • Läge att skifta över mot tillväxtmarknader15:07

  Läge att skifta över mot tillväxtmarknader

  Inköpschefer, Philly Fed och tyska industriordrar. Det är några av ingredienserna i Börslunch makro- och strategispecial. Gabriel Mellqvist diskuterar med Matthias Gietzelt från Söderberg & Partners.

 • Tufft för tillväxtmarknader

  Tufft för tillväxtmarknader

  Stora kapitalutflöden, börsras i Kina och råvarupriser körda i botten gör att det är minst sagt skakigt på tillväxtmarknaderna just nu.

 • Han spår börsfest efter räntehöjning

  Han spår börsfest efter räntehöjning

  Vad händer den dag då Riksbanken höjer räntan. Matthias Gietzelt, analysansvarig på försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners har studerat historiska mönster och hittat ett kanske förvånande svar.

 • En prisvärd verkstadsjätte och en liten kvalitetsaktie

  En prisvärd verkstadsjätte och en liten kvalitetsaktie

  I Börslunch i dag: Industrivärdens nya affärer. Shells nya jätteaffär. Gästernas aktiefavoriter. Då är dagen D för Greklands skulder. Hur länge kan börsen stiga? Gäster: Matthias Gietzelt, Söderberg & Partners och Johan Dahl, Penser Bank.

 • Så går börsen efter valet

  Så går börsen efter valet

  Högre BNP-tillväxt och en starkare börs. Det är vad som väntar om det blir maktskifte i Sverige i höst. I alla fall om man tittar på historiken, som försäkringsmäklarna Söderberg & Partners har gjort.

Senaste nytt från EFN:

 • Vi ses igen i augusti!1:26

  Vi ses igen i augusti!

  Vi på EFN vill tacka för en händelserik vår. Nu laddar vi batterierna och återkommer med nya tag i augusti!

 • Fed planerar för det värsta6:22

  Fed planerar för det värsta

  Den amerikanska centralbanken Federal Reserve inför ett tak på bankutdelningar och förbjuder återköp. Senaten i USA har röstat igenom ett lagförslag som stöder Hongkongs självständighet.