Mer om: Mario Draghi

 • Inget nytt från ECB – trots Brexit5:19

  Inget nytt från ECB – trots Brexit

  ECB rör inte styrräntan och utökar inte heller några stimulanser. Mario Draghi underströk på presskonferensen att ECB vill invänta mer statistik. Pierre Carlsson, valutastrateg på Handelsbanken, kommenterar beslutet.

 • Stjärnförvaltaren: ”Sjuk fokus på centralbanker”

  Stjärnförvaltaren: ”Sjuk fokus på centralbanker”

  Centralbankerna har överskattad sin förmåga och sitt inflytande. Dessutom har de förlett marknaderna. Men nu är illusionen på väg att spricka. Det menar Anders Ekernäs, grundare och chef för Hillswick Asset Management i New York.

 • Handboll & hockeyklubbor

  Handboll & hockeyklubbor

  Börsen handlas runt nollstrecket och i dagens Börslunch levereras nya varningssignaler. Gäster är Magnus Oppenstam från Nordea och Erik Sprinchorn från Swedbank Robur. Dessutom snackas det handboll.

 • ”Det tassas runt Tyskland”

  ”Det tassas runt Tyskland”

  På måndagen talade ECB-chefen Mario Draghi i EU-parlamentet. Temat för talet var Europas tröga ekonomi. Ett stort problem är att Tyskland inte vill vara med och dra.

 • ECB sänker räntan

  ECB sänker räntan

  Därför sänker ECB, med chefen Mario Draghi, räntan.
  Statliga garantier till Peugeot ifrågasätts.

Senaste nytt från EFN:

 • Bilens morgondag hotad - eller?1:11

  Bilens morgondag hotad - eller?

  Var femte svensk tror sig vara bilfri om tio år. Den vanligaste anledningen är minskat behov eller andra färdsätt medan få avstår bilen av miljöskäl. Samtidigt tror en tredjedel av de som inte har en bil att de kommer att skaffa en innan 2030.  

 • Hongkong delar ut gratispengar5:16

  Hongkong delar ut gratispengar

  Det är stora börsnedgångar och kraftiga räntefall i skuggan av coronaviruset. Samtidigt räknar USA med bredare spridning av viruset. Hongkong delar ut gratispengar till alla vuxna medborgare för att stimulera ekonomin.