Mer om: Mäklarsamfundet

 • Så undviker du dolda fel inför bostadsköpet10:40

  Så undviker du dolda fel inför bostadsköpet

  Den värsta mardrömmen för den som köpt en villa eller ett radhus är nog att upptäcka att det finns en massa dolda fel och brister i bostaden. Det här kan bli en rejält mycket dyrare historia om man inte har vidtagit rätt åtgärder inför köpet.

 • Allt du vill veta om bostadsköp11:20

  Allt du vill veta om bostadsköp

  För de allra flesta är det livets största affär att köpa en bostad och då vill man såklart att allt går rätt till. Ingen vill väl exempelvis upptäcka att det bakom den fina fasaden lurar mögel? Branschorganisationen Mäklarsamfundet har sammanställt vilka de vanligaste frågorna var från säljare och köpare under hösten.

 • “Viktigare än någonsin att ha rejäla marginaler”

  “Viktigare än någonsin att ha rejäla marginaler”

  Bostadspriserna fortsätter att skena till nya höjder. Samtidigt vankas amorteringskrav och en eventuell nedtrappning av ränteavdraget, och Konjunkturinstitutet varnar ett möjligt prisfall på upp till 20 procent. I dagens Nyhetsrummet reder vi ut hur stora riskerna är, och hur hushållen klarar sig ifall bubblan spricker. Dagens gäster är Maria Landeborn, sparekonom på Skandia, och Josefine Uppling, analyschef på Mäklarsamfundet.

 • När når bostadspriserna sin smärtgräns?

  När når bostadspriserna sin smärtgräns?

  Siffror från SCB visar att småhusen har stigit med 10 procent på ett år. Enligt Valueguard har bostadsrätterna stigit nära 20 procent under samma period. Hur länge kan bostadspriser stiga? Mäklarsamfundets analyschef Josefin Uppling i studion.

Senaste nytt från EFN: