Mer om: LKAB

 • "Northland är en lottsedel"

  Rapportfloden, som gästas av råvaruanalytikern Fredrik Agardh och EFN:s reporter Johan Widmark, granskar statliga gruvjätten LKAB samt börsens mindre gruvbolag. När de gäller de senaste är kritiken hård.

 • Slängd malm säljs

  Slängd malm säljs

  Den stora efterfrågan på järnmalm gör att den statliga gruvjätten LKAB nu utökar sin verksamhet. Malm som tidigare bara slängts bort tas nu också om hand, förädlas och säljs. Det förklarar Per-Erik Lindvall, teknisk chef på LKAB.

 • "Analytikerna saknar kompetens"

  Gruvbolaget Northland Resources börskurs har sjunkit som en sten och aktien har börsstoppats flera gånger. Per-Erik Lindvall, som är styrelsechef på LKAB:s riskkapitalbolag Norrskenet, menar att läget har förvärrats av att svenska analytiker och ekonomijournalister saknar kompetens att analysera gruvindustrin. De borde lära sig av sina kollegor i Kanada och Australien menar han.

 • LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  I avloppsvattnet från en gruva hoppas LKAB att kunna utvinna både sällsynta jordartsmetaller och apatit. Tillväxten i världen gör dessa tillgångar - som tidigare sågs som värdelösa - allt hetare.

 • Studio 12 11:45

  Studio 12 11:45

  Bankföreningen kritiserar högre krav. Fondbolagen kritiserar Löfven. Nya intäktskällor för LKAB. Exportchefer mer positiva.

 • Jakten på den försvunna lådan

  Jakten på den försvunna lådan

  Flytten av hela Kiruna för att göra plats för gruvans expansion är i full gång. Men det handlar inte bara om att flytta staden. Bland annat ska Norrbottens mest förorenade sjö, Ala Lombolo, saneras först.

 • Så flyttas Kiruna

  Så flyttas Kiruna

  När det visade sig att järnmalmsfyndigheten i Kiruna var mycket större än vad man tidigare hade trott och att staden därmed var i vägen bestämde man sig helt enkelt för att flytta på staden. Kiruna står inför något som aldrig tidigare genomförts någon annanstans i världen.

 • Studio 12 15:45

  Studio 12 15:45

  - Tufft för detaljhandeln - Electrolux stänger fabriker - LKAB:s resultat föll - Dricks - en kvarleva från förr - Nya neddragningar på Cisco

 • "Det ser bra ut"

  Northland Resources är på väg att räddas, bland annat av ett nytt konsortium pumpar in pengar. Men även om detta löser sig så innebär det inte att allt är klart enligt vd Karl-Axel Waplan.