Mer om: LKAB

 • "Analytikerna saknar kompetens"

  Gruvbolaget Northland Resources börskurs har sjunkit som en sten och aktien har börsstoppats flera gånger. Per-Erik Lindvall, som är styrelsechef på LKAB:s riskkapitalbolag Norrskenet, menar att läget har förvärrats av att svenska analytiker och ekonomijournalister saknar kompetens att analysera gruvindustrin. De borde lära sig av sina kollegor i Kanada och Australien menar han.

 • LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  I avloppsvattnet från en gruva hoppas LKAB att kunna utvinna både sällsynta jordartsmetaller och apatit. Tillväxten i världen gör dessa tillgångar - som tidigare sågs som värdelösa - allt hetare.

 • Jakten på den försvunna lådan

  Jakten på den försvunna lådan

  Flytten av hela Kiruna för att göra plats för gruvans expansion är i full gång. Men det handlar inte bara om att flytta staden. Bland annat ska Norrbottens mest förorenade sjö, Ala Lombolo, saneras först.

 • Så flyttas Kiruna

  Så flyttas Kiruna

  När det visade sig att järnmalmsfyndigheten i Kiruna var mycket större än vad man tidigare hade trott och att staden därmed var i vägen bestämde man sig helt enkelt för att flytta på staden. Kiruna står inför något som aldrig tidigare genomförts någon annanstans i världen.