Mer om: LKAB

 • Slängd malm säljs

  Slängd malm säljs

  Den stora efterfrågan på järnmalm gör att den statliga gruvjätten LKAB nu utökar sin verksamhet. Malm som tidigare bara slängts bort tas nu också om hand, förädlas och säljs. Det förklarar Per-Erik Lindvall, teknisk chef på LKAB.

 • "Analytikerna saknar kompetens"

  Gruvbolaget Northland Resources börskurs har sjunkit som en sten och aktien har börsstoppats flera gånger. Per-Erik Lindvall, som är styrelsechef på LKAB:s riskkapitalbolag Norrskenet, menar att läget har förvärrats av att svenska analytiker och ekonomijournalister saknar kompetens att analysera gruvindustrin. De borde lära sig av sina kollegor i Kanada och Australien menar han.

 • LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  LKAB hittade miljarder i avloppsvattnet

  I avloppsvattnet från en gruva hoppas LKAB att kunna utvinna både sällsynta jordartsmetaller och apatit. Tillväxten i världen gör dessa tillgångar - som tidigare sågs som värdelösa - allt hetare.

 • Jakten på den försvunna lådan

  Jakten på den försvunna lådan

  Flytten av hela Kiruna för att göra plats för gruvans expansion är i full gång. Men det handlar inte bara om att flytta staden. Bland annat ska Norrbottens mest förorenade sjö, Ala Lombolo, saneras först.