Mer om: Katrine Marcal

 • Skakig tid för May6:36

  Skakig tid för May

  Under torsdagen och fredagen möts de europeiska ledarna i Bryssel för ett EU-toppmöte. På agendan finns bland annat Brexit. Katrine Marçal kommenterar.

 • Sorg och ilska i Katalonien21:40

  Sorg och ilska i Katalonien

  Katrine Marçal möter den Madrid-baserade New York Times-journalisten Raphael Minder som har skrivit boken The Struggle for Catalonia.

 • Brittiska företag nära aktivera krisplan4:55

  Brittiska företag nära aktivera krisplan

  I morgon börjar EU-toppmötet som lockat ett stort antal regeringschefer till Göteborg, däribland Storbritanniens premiärminister Theresa May. Katrine Marçal kommenterar läget i Brexitförhandlingarna inför mötets start.

 • 4:57

  "Nationalistiska separatister hamnar i fokus"

  Den katalanska regionpresidenten Carles Puigdemont har lämnat Spanien och flera avsatta ministrar har begärts häktade i Madrid. Premiärminister Mariano Rajoy har utlyst nyval, som kommer att hållas den 21 december. Katrine Marçal kommenterar läget direkt från Katalonien.

 • Fintech förklarat17:13

  Fintech förklarat

  Den omfattande digitaliseringen har inte undgått den ekonomiska världen. Delningsekonomi, kryptovalutor och digitala överföringslösningar har exploderat de senaste tio åren. Katrine Marçal har träffat Robin Teigland, professor på Handelshögskolan, som berättar om den tekniska utvecklingen i den finansiella sektorn.

 • Mjukare tonläge om Brexit från May5:32

  Mjukare tonläge om Brexit från May

  I ett tal i Florens presenterade Storbritanniens premiärminister Theresa May landets strategi för hur de vill ta sig hur EU. Katrine Marçal kommenterar vad som var det viktigaste delarna i det avgörande Brexittalet.