Mer om: Jan Häggström

 • Jan Häggström: ECB skapar dilemma för Riksbanken10:25

  Jan Häggström: ECB skapar dilemma för Riksbanken

  Riksbanken har snart hållit fast vid minusräntan i tre år. Även den europeiska centralbanken, ECB, har en styrränta som ligger under noll. I USA var det en stor händelse då den amerikanska centralbanken, Fed, för ett år sedan började höja räntan efter att ha legat på samma rekordlåga nivå sedan 2009.

 • G20: Tyskland varnar för zombieföretag

  G20: Tyskland varnar för zombieföretag

  G20-ländernas ledare möts i Shanghai. Det finns förhoppningar om finanspolitiska stimulanser från flera olika håll. Jan Häggström, chefsekonom Handelsbanken, om förväntningarna på G20.

 • Tema: Riksbanken

  Tema: Riksbanken

  Din Ekonomi om Riksbanken. I morse kom årets första räntebesked där Riksbanken sänkte reporäntan till -0,50 %. Din Ekonomi förklarar vad reporäntan egentligen är och hur den påverkar vår ekonomi. Jan Häggström, chefsekonom Handelsbanken, är i studion och berättar vad som kommer hända nu. Dessutom har vi gjort ett studiebesök hos Riksbanken.

 • Jan Häggström: ”Ett riktigt kristecken”

  Jan Häggström: ”Ett riktigt kristecken” Bankkaos i Sydeuropa

  Oron för utvecklingen i Sydeuropeiska banker har tilltagit rejält och bankaktier i till exempel Grekland och Italien faller rejält. Men även i Tyskland finns det banker som ligger illa till. Jan Häggström, chefekonom på Handelsbanken, menar att europeiska centralbanken, ECB, nu behöver engagera sig rejält och att ”de behöver vara kreativa”.

 • Makro och Kina kommer tillbaka

  Makro och Kina kommer tillbaka

  Jan Häggström, chefekonom på Handelsbanken, kommenterar den amerikanska sysselsättningsstatistiken och John Ventimiglia, mäklare på Handelsbanken i New York, pratar om vad som är hett inför börsöppning i New York. Charlotte Stjerngren och Jesper Norberg summerar även upp veckan på börsen.

 • Därför tvingas Japan till minusränta

  Därför tvingas Japan till minusränta

  I fredags sänkte japanska centralbanken räntan till minus 0,1 procent. Vad innebär detta? Har de tidigare japanska försöken att stimulera ekonomin misslyckats? Petra Bergman pratar...