Mer om: Investeringssparkonto

 • Skatten höjs på ISK0:41

  Skatten höjs på ISK

  Statslåneräntan den 30 november bestämmer skatten på investeringssparkonton det kommande året. För 2019 blir skatten marginellt högre men kan ändå bli kostsam efter ränta-på-ränta-effekten.

 • Så pensionssparar du utan avdragsrätt6:43

  Så pensionssparar du utan avdragsrätt

  Trots att avdragsrätten för det privata pensionssparandet togs bort vid årsskiftet fortsätter många att sätta in pengar, vilket gör att de får skatta dubbelt för besparingarna. Kaj Kärki, placeringsexpert på Handelsbanken, går igenom två alternativa sparformer, Investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkring.

 • Experten tipsar: Så skyddar du barnens sparpengar

  Experten tipsar: Så skyddar du barnens sparpengar

  Funderar du på att börja fondspara till dina barn? Då gäller att tänka efter hur du vill att pengarna ska betalas ut. Det finns nämligen en del fällor som du bör undvika. Jenny Hallberg funderar på att börja spara till sina barn.

 • Din Ekonomi i fokus

  Din Ekonomi i fokus

  Din Ekonomi är EFN:s nya program om privatekonomi. Programmet kommer du kunna se varje tisdag och torsdag. I premiärprogrammet är det fokus på sparande. Gäst i programmet är Ylva Yngveson.

 • Rekordränta gynnar ISK

  Rekordränta gynnar ISK

  När den nya sparformen investeringssparkontot, ISK, infördes för några år sedan var syftet att göra det enklare och billigare att spara till pensionen. Den rekordlåga räntan har nu gjort att ISK har blivit ännu mer attraktivt.