Mer om: Hanna Helgesson

 • Män tar risk, kvinnor tar råd7:08

  Män tar risk, kvinnor tar råd undersökning om sparande

  Kvinnors och mäns attityder till sparande skiljer sig åt exempelvis när det gäller hur försiktig man är kontra hur mycket risk man är villig att ta med sina placeringar. Frågan är vilka konsekvenser det här kan få för sparandet och vad som skulle behövas för att få till en förändring så att attityderna blir mer jämställda.

 • Så blev vi världsbäst på fonder1:41

  Så blev vi världsbäst på fonder

  Åtta av tio svenskar sparar i fonder, privat eller via tjänstepension, och allt fler sparar stora belopp. Hanna Helgesson från Fondbolagens förening förklarar hur det blev så och hur trenderna går.

 • Miljardregn över pensionssparare3:46

  Miljardregn över pensionssparare

  I dagarna har Pensionsmyndigheten satt in 4,2 miljarder kronor på pensionsspararnas konton, pengar som betalas tillbaka på grund av systemet med fondrabatter. Hanna Helgesson från Fondbolagens förening förklarar hur fondrabatterna fungerar och hur du ska tänka som pensionssparare.

 • Aktiefonden ratas trots historiska vinster

  Aktiefonden ratas trots historiska vinster

  Den oroliga börsen ser ut att påverka även aktiefonderna som minskade i popularitet förra året. Men fondbolagens förening manar till lugn och varnar för att sälja i panik.

 • Så mycket kostar det att skjuta upp ditt sparande

  Så mycket kostar det att skjuta upp ditt sparande

  Hör du också till dem som har svårt att komma igång med att spara, trots att du egentligen vill? Tyvärr kostar det en hel del att skjuta sitt sparande på framtiden. Din Ekonomi har tagit en närmare titt på varför.

 • Experten tipsar: Så skyddar du barnens sparpengar

  Experten tipsar: Så skyddar du barnens sparpengar

  Funderar du på att börja fondspara till dina barn? Då gäller att tänka efter hur du vill att pengarna ska betalas ut. Det finns nämligen en del fällor som du bör undvika. Jenny Hallberg funderar på att börja spara till sina barn.

 • Så växer barnens sparpengar bäst

  Så växer barnens sparpengar bäst

  Sparar du liksom de flesta föräldrar till dina barn? Då gäller att tänka efter ordentligt. Många föräldrars sparande till barnen är nämligen olönsamt.

 • Fondexperten: Få inte panik över Asien

  Fondexperten: Få inte panik över Asien

  Nästan alla svenskar har någon typ av fondsparande och den mest mest populära fondtypen är aktiefonder. Nu när börserna svänger påverkas de som lagt en del av sitt sparande i aktiefonder. Men man ska undvika panik, enligt Hanna Helgesson som är sparekonom Fondbolagens förening.