Mer om: Eva Lövgren Frisk

 • Livets största affär – detta ska du tänka på4:30

  Livets största affär – detta ska du tänka på

  För de allra flesta som köper en bostad är det livets största affär. Men hur ska man egentligen tänka – rent ekonomiskt. Och skiljer det sig åt om man är gifta eller sambo. Tina Halldén pratar med Eva Lövgren Frisk, bankjurist på Handelsbanken.

 • Ändrat skydd för dina kontopengar4:06

  Ändrat skydd för dina kontopengar

  Första juli införs nya regler för den statliga insättningsgarantin. Tidigare var belopp på upp till motsvarande 100 000 euro skyddade. Nu blir det i stället 950 000 kronor. Dessutom införs ett betydligt högre belopp vid "särskilda fall" och att pengarna ska betalas ut snabbare.

 • Då ska du värdera om bostaden

  Då ska du värdera om bostaden

  Amorteringskravet har klubbats igenom och från och med den 1 juni kommer det börja gälla för alla som tar nya bolån. Ett sätt att snabbare...

 • Din Ekonomi: Så märks budgeten i plånboken

  Din Ekonomi: Så märks budgeten i plånboken

  Din Ekonomi som sänder extra med anledning av regeringens höstbudget. Intervjuer med bankjuristen Eva Lövgren Frisk, den före detta Moderata riskdagsmannen Henrik von Sydow och Peter Einarsson, kontorschef Handelsbanken.

Senaste nytt från EFN:

 • ”Verkstad är doften av riktig BNP”6:56

  ”Verkstad är doften av riktig BNP”

  Veckan har bjudit på många viktiga rapporter från både storbanker och tunga verkstadsbolag. Sparekonomen Joakim Bornold från Söderberg & Partners kommenterar bland annat läget i banksektorn, Volvos rapport och vad korrelationen mellan verkstad och konjunktur säger om framtiden.

 • Rekordböter efter Cambridge Analytica-skandalen0:53

  Rekordböter efter Cambridge Analytica-skandalen

  Amerikanska FTC har genomfört en utredning av Cambridge Analytica-skandalen och beslutat att Facebook ska betala fem miljarder dollar i böter. Det motsvarar omkring 45 miljarder kronor och är bland de högsta bötesbeloppen FTC har delat ut. 

 • Klimatboven internet slukar energi3:38

  Klimatboven internet slukar energi

  Att streama video, kolla sociala medier eller koppla upp sig mot en spelserver ser de flesta som en självklarhet i vardagen. Vad vi ofta inte tänker på är att allt detta kräver datalagring, som i sin tur kräver stora mängder energi. I dag drivs många av världens datacenter av fossila bränslen.

 • För sent att hoppa på Tele22:49

  För sent att hoppa på Tele2

  Tele2 har lyckats kompensera de fallande priserna med ett ökat kundintag trots en svår marknad. Det menar Paretos analyschef Stefan Wård, som diskuterar bolagets rapport tillsammans med Albin Kjellberg. Fokus ligger på prispressen, sammanslagningen med Comhem och köpläget som kan ha passerat.