Mer om: Carl Rosen

 • Eniro rasar efter redovisningsfel

  Eniro rasar efter redovisningsfel

  Eniros aktie rasar efter att bolaget upptäckt felaktigheter i bokföringen. Men vem som är boven i dramat är inte självklart enligt Aktiespararnas Carl Rosén.

 • Egen oljekälla – inte riskfritt

  Egen oljekälla – inte riskfritt

  Frackingboomen i USA har gjort det möjligt för svenskar att investera i amerikansk oljeutvinning. Om det går bra kan man ha pengarna tillbaka på ett år, och sedan intäkter tiotals år framöver. Men om det går dåligt, är pengarna i stället borta.

 • Noteringar i fokus

  Noteringar i fokus

  Hur är det egentligen ställt med börsnoteringarna? Charlotte Stjerngren pratar med Adam Kostyal, noteringschef Nasdaq OMX, Mats Andersson, vd 4:e AP-fonden och Carl Rosén, vd Aktiespararna.

Senaste nytt från EFN:

 • För sent att hoppa på Tele22:49

  För sent att hoppa på Tele2

  Tele2 har lyckats kompensera de fallande priserna med ett ökat kundintag trots en svår marknad. Det menar Paretos analyschef Stefan Wård, som diskuterar bolagets rapport tillsammans med Albin Kjellberg. Fokus ligger på prispressen, sammanslagningen med Comhem och köpläget som kan ha passerat. 

 • Dometic parerar för effekterna av handelskriget9:05

  Dometic parerar för effekterna av handelskriget

  Dometic meddelade i sin rapport för årets andra kvartal att rörelseresultatet var något lägre än väntat och helårsprognosen sänks till negativ organisk tillväxt. Bolagets vd Juan Vargues kommenterar rapporten och berättar hur handelskriget påverkat såväl kvartalet som planerna framöver. 

 • Högt och lågt från Sandvik3:02

  Högt och lågt från Sandvik

  Sandvik rapporterar det näst bästa resultatet någonsin och efterfrågan ligger på historiskt höga nivåer. Samtidigt märks en svagare aktivitet i de korta cykliska affärerna och personalstyrkan ska minskas med 2 000 personer under andra halvan av 2019. Bolagets vd Björn Rosengren kommenterar. 

 • EFN förklarar arbetsmarknaden9:48

  EFN förklarar arbetsmarknaden

  Det fjärde avsnittet av programserien EFN förklarar handlar om begreppet arbetsmarknad, något som engagerar både politiker och ekonomer.

 • Kalendereffekt tynger Sweco7:11

  Kalendereffekt tynger Sweco

  Teknikkonsulten Sweco rapporterade under tisdagen för årets andra kvartal och resultatet kom in 12 procent bättre än föregående år justerat för kalendereffekt. Bolagets vd Åsa Bergman kommenterar rapporten och förklarar hur färre arbetstimmar har drabbat resultatet. Dessutom berättar hon om förvärven av MLM Group i Storbritannien och IMP i Tyskland.