Mer om: Boendeekonomi

 • ”CSN-lån” till bostäder för unga34:31

  ”CSN-lån” till bostäder för unga

  Riksdagsledamoten Karolina Skog (MP) hjälper till att avsluta säsongen av Kvadrat. Hon berättar om en pågående utredning av den sociala bostadspolitiken. ”Strukturell hemlöshet”, statliga bolån för unga och innovation på bostadsmarknaden ligger i fokus.

 • Liten stuga väcker stort begär1:23

  Liten stuga väcker stort begär

  Intresset för att köpa fritidshus har ökat lavinartat i pandemins fotspår. Men när köpviljan rusar så är det få som vill sälja. Samtidigt går affärerna...

 • Läge för pokerface och sparkonton21:00

  Läge för pokerface och sparkonton

  I Kvadrat tipsar Johanna Kull från Avanza om hur du ska hantera kontantinsatsen och Frida Klaesson från Erik Olsson om hur du ska tänka kring bostadsköpet.

 • Makroekonom: Bopriserna överraskar positivt7:58

  Makroekonom: Bopriserna överraskar positivt

  Priserna på bostadsrätter i Sverige sjönk med 2 procent i maj jämfört med april. Antalet sålda bostäder var hela 15 procent färre än samma månad i fjol. Handelsbankens Helena Bornevall kommenterar.

 • SBAB: Fler ansöker om pausade amorteringar26:24

  SBAB: Fler ansöker om pausade amorteringar

  I EFN Kvadrat fokuserar vi på hur bomarknaden hittills drabbats av coronakrisen. Mäklarhusets vd Erik Wikander vittnar om att hans kedja ökade försäljningen med hela 13 procent i april. SBAB:s boendeekonom Claudia Wörmann berättar att ungefär 10 procent av deras bolånekunder har ansökt om att pausa amorteringarna.

 • Bomarknaden trotsar coronakrisen8:24

  Bomarknaden trotsar coronakrisen

  I morse kom de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som visar hur bostadspriserna i Sverige utvecklats under april månad. Handelsbankens makroekonom Helena Bornevall och Svensk Mäklarstatistiks analyschef Per-Arne Sandegren kommenterar.

 • Mäklarchefen: Så lyckas du med affären i coronatider27:38

  Mäklarchefen: Så lyckas du med affären i coronatider

  I EFN Kvadrat tipsar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd Marcus Svanberg om bästa knepen för en lyckad affär när få bostäder säljs. Riksbyggens vd Johanna Frelin berättar om förslaget som ska hjälpa unga in på bostadsmarknaden och hur en komiker visade upp en lägenhet via en livestream.