Mer om: Angela Merkel

 • ”Merkel är en garant för stabilitet”6:06

  ”Merkel är en garant för stabilitet”

  Hösten kan bli het i den europeiska politiken. I Tyskland är det val i helgen och i Frankrike slåss den allt mindre populära president Macron för att få igenom jobbreformer. Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie, ser fram emot några avgörande dagar.

 • Stor optimism bland tyska företag3:34

  Stor optimism bland tyska företag

  Det tyska parlamentsvalet äger rum på söndag, och det mesta tyder på att Angela Merkel får fortsatt förtroende. Valet är viktigt för Sverige eftersom Tyskland är vår främsta handelspartner. Petra Bergman intervjuar Per Andersson, förvaltare Europa Tema, som är på plats i Tyskland. 

 • Toppmötena duggar tätt1:56

  Toppmötena duggar tätt

  I dag inleds G20-mötet i tyska Baden Baden där finansministrar och centralbankschefer träffas för att diskutera bland annat Donald Trumps protektionistiska utspel. Samtidigt träffar just Donald Trump Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Washington.

 • Merkel är i stan0:56

  Merkel är i stan

  Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Stockholm. Hon och Stefan Löfven lär ha en hel del att prata om. På agendan står bland annat EU:s framtid och Brexit samt flyktingfrågan.

 • Dålig energi i tysk valkampanj

  Dålig energi i tysk valkampanj

  På söndag är det val i Tyskland, om vem som ska bli förbundskansler. Angela Merkels huvudutmanare är SDP:s partiledare Peer Steinbrück.

 • Tyskland får skulden

  Tyskland får skulden

  Trots att Tyskland tar den största ekonomiska bördan så får landet ofta skulden för de neddragningar som drabbar europas krisdrabbade länder.