Reepalu: Förslaget skulle främst slå mot koncernerna

En av höstens och vinterns huvudpersoner inom svensk ekonomi och politik har varit Ilmar Reepalu, före detta finanskommunalråd i Malmö. Och anledningen till detta är att han har varit ansvarig för välfärdsutredningen som behandlat den brännande heta frågan om vinster i välfärden.

”Det är väldigt mycket pengar som står på spel. Och samtidigt är det en fråga som är djupt ideologisk”, säger Ilmar Reepalu till Lennart Ekdal i denna intervju.

Reepalu säger bland annat att vi utan tvekan kan ha privata företag inom skolsektorn. Han menar att förslaget han kommit med främst skulle slå mot de stora skolkoncernerna. Och att detta bara vore bra:

”Det hade varit en fördel. Då slår vi vakt om valfriheten”, säger han.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.3%
NASDAQ-100 -0.3%
NASDAQ Composite -0.3%

Vinnare & förlorare

Swedish Orphan Biovi… 5.3%
Getinge 3.3%
THQ Nordic 3.2%
Paradox Interactive -1%
Alfa Laval -1.9%
Kinnevik -3.6%
Uppdaterad ons 15:27
Fördröjning 15 min
 • Vem vann på spelregleringen?3:48

  Vem vann på spelregleringen?

  Vid årsskiftet trädde en lagstiftning för bettingbolag i kraft i Sverige. Efter det har bland annat de stora bettingbolagens spelöverskott sjunkit.

 • 65 snart ett minne blott1:13

  65 snart ett minne blott

  Diskussionen om pensionssystemets utformning har blivit allt hetare. Nu har riksdagens pensionsgrupp tagit fram ett förslag för hur pensionsåldern ska höjas.

 • Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll13:30

  Starbreeze: Familjedrama och rock´n´roll

  Runt spelbolaget Starbreeze har ett börsdrama utspelats som bland annat gjort tiotusentals småsparare allt annat än glada. Journalisten Max Jedeur-Palmgren har skrivit ett reportage om bolaget.