Mer om: Grekland

 • Nya miljarder till Grekland1:13

  Nya miljarder till Grekland

  Sent i går kväll kom euroländernas finansministrar överens om att Grekland får 8,5 miljarder euro i nya lån. Landet har sedan 2010 fått 436 miljarder euro i stödlån.

 • Grekisk överenskommelse dröjer0:54

  Grekisk överenskommelse dröjer

  Eurogruppens finansministrar kunde inte enas om skuldlättnader för Grekland efter ett maratonmöte på måndagen. Tanken är nu att ett avtal ska vara färdigförhandlat och klart till nästa möte 15 juni.

 • Nya åtstramningar i Grekland0:40

  Nya åtstramningar i Grekland

  Eurogruppen meddelade i dag att en överenskommelse om de överordnade delarna av de grekiska reformerna nu är klar. Nu återstår förhandlingar på tjänstemannanivå. Grekland kommer...

 • Grekerna delar inte regeringens optimism2:12

  Grekerna delar inte regeringens optimism

  Eurozonens möte i Bryssel, kring Greklands senaste krispaket, slutade med klartecken för fortsatta diskussioner i Aten senare i vår. Förhandlare från euroländerna och IMF kommer att arbeta med grekiska myndigheter om ytterligare reformer av skattesystemet, pensionssystemet och reglerna på arbetsmarknaden. Något som har mötts av protester från det grekiska folket. 

 • Nya miljarder håller Grekland flytande över sommaren3:31

  Nya miljarder håller Grekland flytande över sommaren

  Efter ett elvatimmarsmöte har ett nytt stödpaket förhandlats fram till Grekland. Landet får en ny stödutbetalning och även löften om skuldlättnader. Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, kommenterar.

 • Grekisk skuldlättnad på agendan1:54

  Grekisk skuldlättnad på agendan

  I helgen röstade Greklands parlament igenom ännu ett reformpaket, trots massiva demonstrationer. Detta har mötts med positiva signaler från eurogruppen. Och inte bara signaler om att nya nödlån kan komma att beviljas. Utan för första gången har även skuldlättnader för Grekland kommit upp på agendan.