Mer om: Grekland

 • Grekerna delar inte regeringens optimism2:12

  Grekerna delar inte regeringens optimism

  Eurozonens möte i Bryssel, kring Greklands senaste krispaket, slutade med klartecken för fortsatta diskussioner i Aten senare i vår. Förhandlare från euroländerna och IMF kommer att arbeta med grekiska myndigheter om ytterligare reformer av skattesystemet, pensionssystemet och reglerna på arbetsmarknaden. Något som har mötts av protester från det grekiska folket. 

 • Nya miljarder håller Grekland flytande över sommaren3:31

  Nya miljarder håller Grekland flytande över sommaren

  Efter ett elvatimmarsmöte har ett nytt stödpaket förhandlats fram till Grekland. Landet får en ny stödutbetalning och även löften om skuldlättnader. Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, kommenterar.

 • Grekisk skuldlättnad på agendan1:54

  Grekisk skuldlättnad på agendan

  I helgen röstade Greklands parlament igenom ännu ett reformpaket, trots massiva demonstrationer. Detta har mötts med positiva signaler från eurogruppen. Och inte bara signaler om att nya nödlån kan komma att beviljas. Utan för första gången har även skuldlättnader för Grekland kommit upp på agendan.

 • Förvaltaren mot strömmen

  Förvaltaren mot strömmen

  Verkstad, olja, Norge, Grekland och europeiska banker. Det är några av de marknader som Ed Lugo, förvaltare på Franklin Templeton gillar just nu. Och så har de precis köpt kinesiska aktier för första gången på fem år.

 • ”Mycket baisse är det”

  ”Mycket baisse är det”

  Efter gårdagens kraftiga fall är det lugnare på börsen, åtminstone tillfälligt. Roger Josefsson från Danske Bank och Johan Nilke från Öhman Fonder reder i Börslunch ut vad som händer i stort och inom tech-sektorn.

 • Jan Häggström: ”Ett riktigt kristecken”

  Jan Häggström: ”Ett riktigt kristecken” Bankkaos i Sydeuropa

  Oron för utvecklingen i Sydeuropeiska banker har tilltagit rejält och bankaktier i till exempel Grekland och Italien faller rejält. Men även i Tyskland finns det banker som ligger illa till. Jan Häggström, chefekonom på Handelsbanken, menar att europeiska centralbanken, ECB, nu behöver engagera sig rejält och att ”de behöver vara kreativa”.