Börs & Finans

Fang-bolagen bra ledande indikatorer

När Anders Elgemyr från Carlsquare gästar EFN Marknad snackas det om teknisk analys, olja, Fang-bolagen samt svenska fastigheter och banker.

Vi har inte bara en coronakris utan samtidigt pågår en viktig oljekonflikt mellan Saudiarabien och Ryssland påminner Anders Elgemyr om.

Anders Elgemyr lyfter fram teknisk analys som en viktig del av analysen då en allt större del av handeln sker via robotar som till stor del styrs av teknisk analys.

Samtalet om teknisk analys handlar mycket om fibonaccital men går över till en mer filosofisk diskussion.

Elgemyr ser de stora amerikanska tech-jättarna som en bra ledande indikator för börsen. Om inte de går bra kommer inte börsen heller göra det.

När det gäller svenska fastighetsbolag tror Anders Elgemyr att det finns en del fynd att hitta i rådande läge och nämner bland annat SBB, Kungsleden och Atrium Ljungberg.

Banksektorn menar han dock att man bör hålla sig ifrån ett tag till då han befarar att stora problem för flera internationella banker kommer att sprida sig inom sektorn.

Programledare: Matilda Karlsson

 • Dramatisk utveckling väntar USA6:29

  Dramatisk utveckling väntar USA

  Inköpscheferna i Kina är hoppfulla men omvärlden fortsätter bromsa in. I USA sprids coronaviruset allt snabbare. Det senaste om vad som händer på marknaderna med Handelsbankens Kiran Sakaria.

 • Dyrt att missa de stora uppgångarna21:24

  Dyrt att missa de stora uppgångarna

  Börsen har återhämtat sig något de senaste dagarna men världsekonomin tyngs fortfarande av coronaviruset. Jonas Thulin från Erik Penser Bank söker ljusglimtarna med hjälp av hårda data i EFN Marknad.

 • Kraftig uppstuds för Kina-PMI4:07

  Kraftig uppstuds för Kina-PMI

  Den första skörden av inköpschefsindex från Kina har kommit och både industrin och tjänstesektorn överraskar positivt. Det senaste om vad som händer på marknaderna med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ-100 2%
NASDAQ Composite 1.7%

Vinnare & förlorare

Lundin Petroleum 15.6%
Swedish Match 5.1%
Paradox Interactive 4.7%
Thule Group -6%
Hennes & Mauritz -6.5%
Intrum Justitia -8.7%
Uppdaterad tor 17:35
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Snabbt fall kan ge snabb återhämtning14:02

  Snabbt fall kan ge snabb återhämtning

  Nu kommer statistiken som verkligen visar de enorma globala ekonomiska effekterna av coronakrisen. Men den permanenta skadan behöver inte bli så stor som befarat.

 • Ingen ljusning för oljepriset5:49

  Ingen ljusning för oljepriset

  Oljan fortsätter att pressas av både coronakrisen och priskriget mellan Opec och Ryssland. Kinas centralbank sänkte räntan under morgonen.

 • Så väljer du rätt obligationsfond17:08

  Så väljer du rätt obligationsfond

  Marknaden för företagsobligationer har hamnat i fokus under den ekonomiska oron på grund av coronakrisen. Hur ser kapitalflödena och riskspridningen ut och varför har fonder stängts för uttag. Det diskuteras i EFN Marknad med Maria Ljungqvist från Aktie-Ansvar.