Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Stålbolaget SSAB vinstvarnar och den redan utbombade aktiekursen sjunker ännu lägre.

Bolagets resultat i det fjärde kvartalet kommer att bli sämre än i det tredje på grund av i första hand låga volymer och fallande priser i Europa och Nordamerika.

”Drygt två månader in i fjärde kvartalet har pris och volymutvecklingen varit väsentligt svagare än de bedömningar som gjordes i samband med publiceringen av rapporten för tredje kvartalet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget lämnar även utsikter för det första kvartalet nästa år:
”I Nordamerika väntas efterfrågan öka under det första kvartalet som en konsekvens av låga lager hos distributörerna. SSAB Americas har nyligen annonserat prishöjningar på grovplåt. Kostnaderna för metallskrot förväntas fortsatt vara låga.” 

Under dagen har aktiekursen stundtals varit ned med över 10 procent. Och detta trots att aktien inte direkt rosat marknaden de senaste åren:

151216_SSAB

Utvecklingen för SSAB:s aktiekurs de senaste 5 åren.

 

Se även diskussionen om SSAB från dagens Börslunch.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.