Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den sittande presidenten Hassan Rohani vann presidentvalet i Iran. Detta bäddar för kontinuitet som företag och marknad lär gilla.

Hassan Rohani fick över 50 procent av rösterna redan i den första valomgången på fredagen, någon andra omgång blir därmed inte nödvändig.

I en EFN-intervju innan valet sa Omid Gholamifar, grundare av Serkland Invest, att valet inte skulle komma att påverka de grundläggande förutsättningarna för den iranska ekonomin.

Investerare gillar ju som bekant kontinuitet, vilket Omid Gholamifar även påpekade. Och med nytt förtroende för Hassan Rohani så levereras just detta.

Svenska företag var tidiga in i Iran påpekade Gholamifar. De ligger nu därför bra till för att dra nytta av de numera avskaffade FN-sanktionerna.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.