Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Statliga Vattenfall gör en förlust på 28,6 miljarder kronor under årets andra kvartal. Bolaget gör nedskrivningar på totalt 30 miljarder kronor.

21 miljarder av nedskrivningarna kan hänföras till den tyska brunkolsverksamheten, som Vattenfall nyligen beslutat sälja till det tjeckiska bolaget EPH.

Enligt Vattenfall hade nedskrivningen blivit ännu större än 30 miljarder om det tyska brunkolet inte hade sålts.

Det underliggande rörelseresultatet för Vattenfall landar på en vinst på 2,9 miljarder kronor. Nettoomsättningen uppgick till 34 482 miljarder kronor.

Vattenfalls vd Magnus Hall ser fortsatt utmanande tider framför sig och skriver i rapportkommentaren:

”Vi kan därmed notera att det händer en del positivt men att affärsläget fortfarande är tufft med låga elpriser och i stort oförändrade marknadsvolymer. Hela energibranschen är prismässigt nertryckt.”

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.