Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadsrättspriserna i Stockholm sjönk med nästan 3 procent i maj, enligt Valueguard. Det är den största nedgången sedan hösten 2008.

Att bostadsrättspriserna sjönk med 2,7 procent i Stockholm i maj, jämfört med april, bidrog till att dra ned bostadsrättsindex för hela landet med 1,6 procent.

Även villapriserna sjönk i Stockholm, med 1,1 procent. I Göteborg och Malmö steg villapriserna med 0,3 procent.

Flera mäklare har vittnat om en avsvalnad bostadsmarknad i samband med att amorteringskravet infördes i början av juni, så nedgångarna kom knappast som en överraskning.

På 12 månaders sikt är fortfarande prisuppgången stor, bostadsrättsindex i Stockholm är upp med 7,3 procent och villor med 12 procent.

Även Svensk Mäklarstatistik har kommit med sin statistik om bostadspriserna. Denna visar inte på samma dramatiska utveckling, den visar på stillastående priser för bostadsrätter både i Stockholm och i hela Sverige i maj.

Villapriserna i Stockholm stod stilla i maj enligt Mäklarstatistik medan de steg med 2 procent i hela landet. Medelpriset på en villa i Sverige låg i maj på 2 947 ooo kronor.

 

Se även Mäklarsamfundets vd Ingrid Eiken kommentera bopriserna efter amorteringskravet.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.