Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Munters, en leverantör av lösningar för luftbehandling, gör i dag comeback på Stockholmsbörsen. Och aktien rusade i den inledande handeln.

Erbjudandet att teckna aktier övertecknades 25 gånger och
intresset var mycket stort, både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt samt bland allmänheten i Sverige. Säljare var Nordic Capital.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 55 kronor per aktie och med 183,6 miljoner aktier utestående gav det ett börsvärde på 10,1 miljarder kronor räknat på teckningskursen.
Aktien har hittills idag handlats mellan 65 kronor som lägst betalt och 66 kronor som högst betalt. Senast betalt klockan 09.15 var 65 kronor, motsvarande en uppgång på 18 procent jämfört med teckningskursen. Börsvärdet har nu stigit till 11,9 miljarder kronor.

Aktier för 220 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag och Munters är i skrivande stund den mest omsatta aktien på Stockholmsbörsen idag.

Munters har tidigare varit noterad på Stockholmsbörsen mellan oktober 1997 och december 2010 då bolaget blev uppköpt av Cidron Intressenter, som kontrolleras av Nordic Capital.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.