Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priset på lyxlägenheter i Frankfurt har stigit med 25 procent det senaste året, enligt marknadsdata som Reuters har tagit del av.

Marknaden har trissats upp av förhoppningar om att Londonbaserade banker ska flytta till den tyska storstaden. Från att tidigare ha ansetts som en av de tråkigare tyska städerna har det nu istället blivit en av de dyraste, kommenterar nyhetsbyrån.

En lägenhet i bästa läge med två sovrum går i dagsläget på cirka 1 miljon euro, motsvarande 9,5 miljoner kronor.

I Frankfurt finns byggplaner på att uppföra 20 nya skyskrapor inom fem år för bostads- och kontorsändamål. Det kan jämföras med dagens 30 skyskrapor i staden.

Men prishöjningarna är koncentrerade till segmentet lyxlägenheter medan andra tillgångar i mindre attraktiva områden fortfarande är ”prisvärda”, enligt Reuters.

En undersökning som beställts av Frankfurt förutser att staden kommer att husera 10 000 nya bankirer inom fyra år vilket tros skapa tiotusentals nya jobb, alltifrån fastighetsmäklare till byggarbetare.

En rekryterare inom Odgers Berndtson i Frankfurt tror att nyrekryteringarna drar igång till våren nästa år men tonar ner optimismen i rapporten om att så många nya jobb som nämns kommer att skapas.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.