Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen väntas de närmsta dagarna bötfälla Google med ett rekordhögt belopp. Det uppger personer med insyn till bland annat Wall Street Journal och Financial Times.

Sedan tidigare har det förekommit uppgifter om att Google sannolikt åker på böter som överträffar de 1,06 miljarder euro som Intel tvingades betala 2009.

Bakgrunden är att EU sedan våren 2015 granskat teknikjättens sökträffar som anses gynna företagets egen shoppingtjänst. Det misstänks ha drabbat både konkurrenter och konsumenter.

Google utreds även för sitt agerande kring flera av sina andra tjänster och det aktuella beslutet kan komma att bli vägledande för utfallen i de andra fallen.

Ett företag som bryter mot EU:s konkurrensregler riskerar att få böta upp till 10 procent av sin årliga globala omsättning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.