Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har enats om en överenskommelse om Sveriges långsiktiga energipolitik.

Det blir inget slutdatum för kärnkraften och 10 nya reaktorer får byggas som ersättning för befintliga anläggningar. Detta var något av det som kom fram.

Det ligger ett mål om 100 procent förnybar energi år 2040. Ibrahim Baylan (S) poängterade dock att detta inte innebär ett hårt stoppdatum för kärnkraften.

”Hela utgångspunkten till samtalen har varit hotet mot kärnkraften. Vi kan inte förtidspensionera kärnkraften”, sa Lars Hjämered (M).

”I dag är en historisk dag. Fem partier har enats om att vi ska ha en energiproduktion i framtiden som är 100 procent förnybar”, sa Lise Nordin (MP).

 

EFN återkommer med kommentarer under eftermiddagen.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.