Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EFN Ekonomikanalen är bäst ­– igen! För fjärde året i rad vann EFN Ekonomikanalen kategorin Radio & Television i Financial Hearings journalistrankning.

Priset delas ut varje år efter en omröstning bland vd:ar och chefer för investerarrelationer på svenska börsbolag samt fondförvaltare, investeringschefer och aktieanalytiker på den svenska finansmarknaden.

”Det här är verkligen ett pris till redaktionen. Vi jobbar varendaste dag för att bli ännu bättre på att berätta om ekonomi så att man inte kan låta bli att titta och lyssna. Att vi får priset igen sporrar oss som lag, vi känner att vi är på rätt väg”, säger Anna Fagerström, ansvarig utgivare för EFN.

EFN Ekonomikanalen vill hjälpa tittarna att fatta bättre ekonomiska beslut och vi vill bidra till ökad kunskap om ekonomiska samband i samhället.

”Vi vill skapa aha-upplevelser och hjälpa vår publik att bli ännu smartare. Vi gör inte allt, utan väljer det som är viktigt, relevant och aktuellt samt ger fördjupning i,” säger Anna Fagerström.

EFN Ekonomikanalen har under de senaste två åren jobbat målmedvetet för att ge mer utrymme åt kvinnor i sändningarna.

”Finansbranschen är i sig svårt ojämställd, och vi ser det som en viktig uppgift att lyfta fram fler av de kompetenta kvinnor som finns. I vår dagliga livesändning EFN Börslunch har vi nu sedan ett år 40 procent kvinnor framför kamerorna vilket visar att den målmedvetna strategin gett resultat”, säger Anna Fagerström.

EFN är Sveriges enda rikstäckande ekonomikanal och har fem lokalreportrar.

”Näringslivet finns över hela Sverige och berör alla svenskar. Allt det som händer bortom Stureplan i Stockholm är också viktigt att berätta om.”

EFN fick 35 procent av rösterna, före Di TV med 17 procent och Sveriges radios Ekonomiekot med 15 procent.

För andra året knep också EFN förstaplatsen för Årets podd med Börslunch, ett tv-format som snabbt vinner mark även bland podd-lyssnarna. Tvåa i kategorin blev Börspodden.

”Poddlyssnandet växer i alla målgrupper och vi är så glada över att vi även här lyckas ta plats i hård konkurrens. Börslunch i poddformat uppskattas för att den är kunskapstät och avslappnad samtidigt, perfekt för den som vill hänga med på marknaden”, säger Anna Fagerström.

Prisutdelningen ägde rum på Operaterrassen i Stockholm under onsdagen.

 

Se inslag från prisutdelningen här.

Se prisutdelningen här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.