Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

2015 närmar sig slutet. EFN sammanfattar ett minst sagt händelserikt år – från A till Ö. Här är del 5.

T.

Terror. 2015 blev ett år som gick i terrorns tecken. Bland annat drabbades Paris två gånger, men även Tunisien, Turkiet, Egypten och Kenya med flera har drabbats av fasansfulla attacker. I november pratade EFN med Magnus Norell, forskare inriktad på bland annat terror.

U.

United Kingdom. 2015 blev året som Storbritanniens premiärminister David Cameron lovade att britterna ska få rösta om EU-medlemskapet, senast år 2017. Vad en eventuell Brexit skulle innebära reddes ut i Londonpodden under hösten. I ett annat avsnitt av Londonpodden fokuserades på Labours nya vänsterradikala ledare Jeremy Corbyn.

V.

Vattenfall. Kärnkraft, brunkol och miljardavskrivningar. Det har inte varit ett lätt första år för Magnus Hall på vd-stolen på statliga Vattenfall. I februari träffade Lennart Ekdal honom.

W.

Wallenstam är ett av alla bygg- och fastighetsbolag som gått starkt på börsen i år, påeldade av rekordlåga räntor och snack om att byggande och infrastruktursatsningar ska komma igång. Gästerna i Börslunch har ständigt återkommit till branschen, som till exempel här den 8 december.

X.

Xbox är en spelkonsol där spel från framgångsrika svenska spelbolag kan spelas, som till exempel Minecraft som utvecklades av Marcus Notch Persson och hans bolag Mojang. Ett bolag som han sålde för 2,5 miljarder USD. Men inte blev Notch gladare för det. Ett annat framgångsrikt svenskt spelbolag, King, blev utköpt från börsen i november, med detta till en lägre kurs än vad det börsnoterades för drygt ett och ett halvt år tidigare. Men det finns fler svenska tech-bolag som siktar på världsherravälde.

Läs även:

Del 4: Från olja till Star Wars

Del 3: Från korruption till negativ ränta.

Del 2: Från flyktingkatastrof till Janet Yellen.

Del 1: Från amortering till Fredrik Eklund.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.