Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Årets avtalsrörelse är i full gång och det ena avtalet efter det andra blir klart. Det är inte bara lön nu som är uppe på bordet. Det är också mer pengar till den framtida pensionen. Tydligaste blev kampen om tjänstepensionerna när Unionen ville få med avtal om flexpension i det nya avtalet i tjänstesektorn.

Flexpension är en ytterligare avsättning till tjänstepensionen för att göra det möjligt att stegvis lämna arbetsmarknaden från 60 eller 62 års ålder. Vanligtvis är det motsvarande 0,5 procent av lönesumman som avsätts till flexpension. I dag finns avtal om flexpension inom flera delar av industrin där Unionen, Sveriges Ingenjörer och ett antal andra förbund slutit flexpensionsavtal.

Nu var medlemmarna i Unionen beredda att börja strejka för att även få flexpension i tjänsteföretagen. Men motparten Almega vände sig till Arbetsdomstolen, AD och AD gav Almega rätt – pensionen ska inte ingå i det löneavtal som det förhandlades om. Unionen fick ge sig och det blev ingen strejk. Unionen kommer dock att fortsätta kämpa för flexpension och Almegas vd Anna-Karin Hatt vill inte heller hon stänga dörren, utan säger att hon är beredd att ”komma överens om en flexpensionslösning som både fack och företag i tjänstesektorn kan leva med”.

Flexpension är en utveckling av delpensionen som finns i en rad avtal. Den ger möjlighet att trappa ner med en viss andel av lönen. Inom staten har det till exempel varit vanligt att gå ner till 80 procent med 90 procentig lön. Flexpensionen är som den låter mer flexibel. Den som inte vill använda pengarna för att stegvis trappa av, kan istället använda dem för att höja tjänstepensionen.

Flexpension och tjänstepension är attraktiva lösningar både för arbetsgivare och anställda. Den ger mer i ersättning till anställda, men inte på ett sådant sätt att lönenivån höjs. I alla diskussioner om hur vi ska kunna arbeta längre passar också flexpensionen in. Den stegvisa avtrappningen är det många som efterfrågar och hälsomässigt är det också ofta det bästa. (Mindre arbetsgivare kan dock vara skeptiska till hur de ska lösa personalplaneringen om många väljer olika flexlösningar.)

Vi kan med andra ord vänta oss fler liknande avtal på arbetsmarknaden. Det kommer också att göra det ännu viktigare med kollektivavtal (eller andra lösningar om de är lika generösa).

I går kunde vi se hur viktig tjänstepensionen är för den framtida pensionen. På tisdagen presenterade Min Pension sin rapport ”Hur stor blir din pension?”, om kompensationsgrader hos minpension.ses användare. Där framgår tydligt att tjänstepensionen står för en stor del av den samlade pensionen. Hos de med 50 000-60 000 i månadslön utgör den hälften. Hos den genomsnittliga tjänstemannen cirka 15 procent.

Med andra ord – när lönerna inte får stiga, framför allt i branscher som går bra, kan vi vänta oss att mer pengar sätts av till olika former av tjänstepensioner.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.