Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Så är vi äntligen här i the Big Apple och jag tänker på Anna Kinberg-Batra.

Under åren har Kinberg-Batra fått massiv kritik för sitt citat att ”Stockholmare är smartare än lantisar”, men här i NY kan jag inte låta bli att tänka på henne ”New Yorkare är smartare än lantisar från Stockholm”. 

Igår i Börslunch hade vi Ed Lugo som gäst. Han är en kosmopolit av rang, med rötter i Italien, Kina, Puerto Rico, Kina och Tyskland – to name a few. Nu bor han i New York och förvaltar 5 miljarder dollar i sina fonder för Franklin Tempelton, en av världens största förvaltare med nära 900 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Han är smartare än oss andra, helt klart. Men framförallt har han mer cojones. Han har en förvaltningsstrategi som ingen av våra svenska gäster i Börslunch nånsin haft. Under våra snart 140 avsnitt har ingen pratat om aktier som Ed gjorde igår. 

Han letar efter ”overlooked and undervalued stocks”. Det låter egentligen inte som rocket science. Och på ytan låter det lite som de aktier vi alla är ute efter, billiga aktier som ingen annan upptäckt ännu.

Men i realiteten har strategin lett Ed till att sätta fondernas pengar i en utbombad irländsk fastighetsmarknad och nu i oljeaktier. Han går in i aktier och sektorer som ingen annan vågar tro på. Det kräver cojones.

Investeringarna på Irland har gett fantastisk avkastning. Hur det går med oljan får framtiden utvisa, men klart är att Ed måste hålla huvudet kallt och dessutom ha mycket is i magen.

Jag vill inte prata illa om våra vanliga gäster i Börsluch, alla är fantastiskt kunniga och duktiga, men ingen har varit så contrarian som Ed var igår. Det kan betala sig.

Vill du ta rygg på Ed? I Sverige har han just nu inga aktier – det är för dyrt – men i Norden har han ISS, Valmet och ABG SC.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.