Mer om: USA

 • Därför är Tesla störst1:12

  Därför är Tesla störst

  I början av april körde Tesla om Ford i börsvärde, och på måndagen fortsatte rallyt när de passerade giganten General Motors. Så varför rusar Teslas aktie?

 • Trumps motvind ger aktier medvind6:58

  Trumps motvind ger aktier medvind

  Petra Bergman intervjuar Mats Nyman, investeringsstrateg på Handelsbanken, som precis varit med och tagit fram bankens senaste investeringsstrategi.

 • Marknaden håller andan inför toppmötet0:35

  Marknaden håller andan inför toppmötet

  I dag möter Kinas president Xi Jinping USA:s president Donald Trump. Handelspolitik och det säkerpolitiska hotet från Nordkorea väntas stå högt upp på agendan. 

 • Tre hot mot världskonjunkturen4:44

  Tre hot mot världskonjunkturen

  Tre faktorer har eldat på världsekonomin samtidigt; expansiv penningpolitik, Kinas stimulanser och rusande råvarupriser. Men vad händer när alla effekterna av all tre faktorerna börjar klinga av samtidigt? Ellinor Beckett pratar med Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken.

 • Dags att överge Trump trades?6:25

  Dags att överge Trump trades?

  Amerikanska bolag är fortfarande det som lockar världens investerare mest. Men det börjar bli dyrt och investerarna börjar intressera sig för andra alternativ. Linda Vikström pratar med Pär Nürnberg om marknadstrender och bubblare bland börshandlade fonder.

 • Toppmötena duggar tätt1:56

  Toppmötena duggar tätt

  I dag inleds G20-mötet i tyska Baden Baden där finansministrar och centralbankschefer träffas för att diskutera bland annat Donald Trumps protektionistiska utspel. Samtidigt träffar just Donald Trump Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Washington.

 • 8:21

  "Riksbanken följer inte Fed"

  Nu är det dags för ännu ett räntebesked från Federal Reserve. Alla förväntar sig att räntan höjs. Det som håller marknaden på helspänn är vad Fed-chefen Janet Yellen kommer att säga. Kommer hon flagga för snabbare räntehöjningar framöver?

 • Skuldtaket nära för USA1:38

  Skuldtaket nära för USA

  Lånetaket är en gräns för hur mycket den amerikanska staten får låna. Den 15 mars träder skuldtaket i kraft igen och förväntas då passera 20 000 miljarder. Så snart lånetaket har uppnåtts kan USA hamna i en situation där staten tvingas ställa in sina betalningar.

 • ”Saudi har gett USA marknadsandelar”5:22

  ”Saudi har gett USA marknadsandelar”

  Den stora händelsen i veckan är den amerikanska centralbanken, Feds, räntebesked på onsdag. Allt talar för att det blir en höjning, men frågan är vad de säger om framtiden. På onsdag är det även val i Nederländerna. Detta förväntas inte påverka marknaderna speciellt mycket.

 • Sista pusselbiten inför Fed-beskedet3:35

  Sista pusselbiten inför Fed-beskedet

  Dagens jobbsiffra kan vara avgörande för Fed-chefen Janet Yellen och hennes kollegor innan de bestämmer sig för att höja räntan vid mötet den 15 mars. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén kommenterar jobbstatistiken.

 • Aktier fortsatt hett - men se upp med Europa8:31

  Aktier fortsatt hett - men se upp med Europa

  Det har varit mycket fokus på USA sedan presidentvalet i höstas. Nu väntar dessutom flera avgörande val i Europa de närmaste månaderna. Hur ska man som sparare ställa sig till de politiska risker som detta är förknippat med? Tina Halldén pratar med Mats Nyman, investeringsstrateg på Handelsbanken.

 • Dags för skuldtak igen – anledning till oro?15:50

  Dags för skuldtak igen – anledning till oro?

  Det blir mycket snack om USA i dagens Börslunch, då landet återigen kan slå i skuldtaket nästa vecka. Detta analyseras av Peter Karlsson, aktiechef på Handelsbanken och Mattias Sundling, aktiestrateg på Danske Bank.

 • Så reagerar marknaderna på Trumps tal11:23

  Så reagerar marknaderna på Trumps tal

  Förväntningarna var höga när USA:s nya president Donald Trump höll sitt första tal inför kongressen. Pontus Herin pratar med Paul Kellstedt, professor från Texas A&M University, expert på amerikansk politik.