Mer om: Vin

 • Mer bubbel från Champagne1:00

  Mer bubbel från Champagne

  I franska Champagne firas det efter ett fint vinår. Odlarna räknar med en produktionsökning på 56 procent jämfört med förra året. Då producerades 350 miljoner...

 • Hårt väder slår mot vinet1:57

  Hårt väder slår mot vinet

  Vinproduktionen under 2017 var den lägsta på över ett halvsekel. Den främsta orsaken var dåligt väder i Europa, som drabbade bland annat Frankrike och Spanien. 

 • Här förädlas ditt vin

  Här förädlas ditt vin

  Gillar du vin är chansen stor att du druckit något som har förädlats och eller förpackats på Nordic Sea Winery i Simrishamn, de har 10 procent av marknaden på Systembolaget. EFN:s Lennart Ekdal har träffat företagets vd Takis Soldatos och vice vd Claus Thomsen.

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  REPRIS Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

 • Se upp för falska viner

  Se upp för falska viner

  Intresset för att köpa vin på auktion har ökat kraftigt de senaste åren. Men det gäller att se upp, ju mer åtråvärda och dyra vinerna är, desto större är risken att bli lurad med förfalskningar.

 • Investeringar i vin ökar

  Investeringar i vin ökar

  Sedan det 2001 blev lagligt att både ärva vin, och handla med det på en officiell marknad, har intresset för vininvesteringar stadigt ökat.

 • Kina nytt vinland

  Kina nytt vinland

  Den stora vinbubbla som startade i Kina för ett par år sen har skakat om vinmarknaden i grunden. Fina viner blev en statussymbol, vilket trissade upp priserna. Samtidigt som bluffviner blev allt vanligare, byggdes flera vinslott i Kina.

 • Vin bättre än aktier

  Vin bättre än aktier

  Vin är inte bara gott att dricka, det går även att investera i. För några år sen var det populärt att satsa pengar i vinfonder. Men i dag rekommenderar experterna att vin hellre ska köpas i flaskor.

 • Dyr dollar ger dyrt vin

  Dyr dollar ger dyrt vin

  Kronans rejäla försvagning mot dollarn det senaste året står vinimportörerna dyrt. Bland de som drabbas hårdast är de företag som importerar vin från USA. Och i slutändan drabbas även konsumenter.