Mer om: Valuta

 • Venezuela knyter valutan till petro1:12

  Venezuela knyter valutan till petro

  I Venezuela har ekonomin länge varit ansträngd och den senaste tiden har valutan försvagats rekordmycket. Den 20 augusti genomförde man en valutareform som bland annat...

 • 10:29

  "Värre än det värsta vi befarat"

  Den turkiska liran har fallit stort den senaste tiden och president Erdogan vidhåller att låga räntor är det Turkiet behöver nu. Emre Akcakmak, förvaltare på East Capital Turkiet, håller inte med.

 • Så ska kapitalutflödet från Kina stoppas8:45

  Så ska kapitalutflödet från Kina stoppas

  Kina förbereder nya regleringar för att bromsa kapitalutflödet ur landet. Bara hittills i år har nästan tre gånger så mycket kapital lämnat Kina som under samma period förra året. Bara sen 2014 har värdet på den kinesiska valutareserven minskat med 900 miljarder dollar.

 • Därför ska kronan ned10:34

  Därför ska kronan ned

  Det har varit kraftiga rörelser på valuta sen britterna röstade nej till EU dagen innan midsommar. Hanna Widell Norström, förvaltare på Handelsbanken svara på vilka förväntningar det finns på valutamarknaden nu.

 • Yuan eller Renminbi?

  Yuan eller Renminbi?

  Yuan eller Renminbi? Vad heter egentligen pengarna i Kina? Petra Bergman reder ut begreppen.

 • Finverkstad & dollarrusning

  Finverkstad & dollarrusning

  Atlas Copcos kapitalmarknadsdag och en titt på "finverkstaden". Det är några av de ämnen som Jonas Olavi från Alfred Berg och Niklas Wellfelt från Ålandsbanken pratar om i dagens Börslunch.

 • Het börsvinter väntar

  Het börsvinter väntar

  En lång rad delårsrapporter samt teknisk analys och dollarprognoser. Detta och mer pratar Johnny Torssell från Carnegie och Anders Rudolfsson från Remium om i Börslunch.