Mer om: Val 2014

 • Partiprofiler: S på väg mot 20 procent

  Partiprofiler: S på väg mot 20 procent

  Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har i dag fått talmannens uppdrag att bilda regering. Men samtidigt har partiet ett historiskt lågt stöd. Så frågan är: vart är socialdemokratin på väg?

 • En ny politisk karta

  En ny politisk karta

  Hur ska egentligen valresultatet tolkas och vad händer nu? Det pratar Henrik von Sydow (M), ordförande i riksdagens skatteutskott och Leif Pagrotsky, socialdemokratisk ekonom om.

 • Marknaden gäspar åt valet

  Marknaden gäspar åt valet

  Trots det oklara parlamentariska läget som valresultatet fört med sig så blev reaktionen på de finansiella marknaderna relativt mild. Detta diskuteras av Claes Måhlén och Mattias Sundling.

 • ”Klokt av Reinfeldt att avgå”

  ”Klokt av Reinfeldt att avgå”

  Hur ska egentligen valresultatet tolkas och vad händer nu med den ekonomiska politiken? Det diskuterar Irene Wennemo, socialdemokratisk debattör och John Hassler, ordförande i Finanspolitiska rådet i EFN:s eftervalsanalys.

 • Löfvens hårda utmaningar

  Löfvens hårda utmaningar

  EFN sänder direkt under eftermiddagen och analyserar gårdagens svenska valresultat. Programledare är Katrine Kielos och Anders Billing, till vardags ekonomiredaktör på magasinet Fokus.

 • Så mycket kostar valkampanjerna

  Så mycket kostar valkampanjerna

  Det är dyrt att gå till val. Partierna lägger många miljoner på att kampanja och få ut sina budskap. De som har haft störst valbudget i år är Moderaterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet.

 • Bostadspolitiken som försvann

  Bostadspolitiken som försvann

  Valet i Sverige närmar sig med stormsteg. EFN tar i programmet ”I valet & kvalet” ett grepp på de ekonomiska frågorna. I detta avsnitt tittas närmare på en brännande aktuell fråga – bostäderna.

 • KD-stjärnskott varnar för vårdnadsbidrag

  KD-stjärnskott varnar för vårdnadsbidrag

  Ebba Busch Thor utmålas ofta som ett av de stora framtidsnamnen inom Kristdemokraterna. I denna intervju med Katrine Kielos berörs såväl vårdnadsbidraget som jämställdhet och kvotering i näringslivet.

 • "Regeringen agerar barnsligt"

  Valet i Sverige närmar sig med stormsteg. EFN tar i programmet ”I valet & kvalet” ett grepp på de ekonomiska frågorna. I det första programmet gästas programledaren Charlotte Stjerngren och bisittaren Leif Pagrotsky av den liberala nationalekonomen Tino Sanandaji.