Mer om: Tyskland

 • Sveriges internationella handel1:25

  Sveriges internationella handel

  Sveriges största handelspartner är Tyskland, både när det gäller import och export. Sedan 80-talet har den svenska exportens totala värde varit större än importens.

 • ”Merkel är en garant för stabilitet”6:06

  ”Merkel är en garant för stabilitet”

  Hösten kan bli het i den europeiska politiken. I Tyskland är det val i helgen och i Frankrike slåss den allt mindre populära president Macron för att få igenom jobbreformer. Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie, ser fram emot några avgörande dagar.

 • Stor optimism bland tyska företag3:34

  Stor optimism bland tyska företag

  Det tyska parlamentsvalet äger rum på söndag, och det mesta tyder på att Angela Merkel får fortsatt förtroende. Valet är viktigt för Sverige eftersom Tyskland är vår främsta handelspartner. Petra Bergman intervjuar Per Andersson, förvaltare Europa Tema, som är på plats i Tyskland. 

 • Förvaltarna föredrar Europa16:03

  Förvaltarna föredrar Europa

  Förvaltarduon Mikael Yman från Naventi Fonder och Per Hedberg från Lancelot gästar Börslunch denna fredag. De snackar bland annat en hel del om USA men även om Tyskland och Frankrike.

 • Supervalåret kan skaka marknaderna7:48

  Supervalåret kan skaka marknaderna

  2017 är ett europeiskt supervalår. Och utgången kan, precis som vid flera val i fjol, bli en rysare. Det inleds med parlamentsval i Nederländerna i mars. Utgången här är dock inget som oroar så mycket menar Henrik von Sydow, omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking.

 • Merkel är i stan0:56

  Merkel är i stan

  Tysklands förbundskansler Angela Merkel besöker Stockholm. Hon och Stefan Löfven lär ha en hel del att prata om. På agendan står bland annat EU:s framtid och Brexit samt flyktingfrågan.

 • ”Se Tyskland som en språngbräda ut i världen”4:31

  ”Se Tyskland som en språngbräda ut i världen”

  När USA är på väg mot presidentval och Storbritannien är på väg ut ur EU är det lätt att glömma att Tyskland är ett viktigare exportland än båda. ”Tyskland är enormt viktigt för Sverige. Jag tycker ibland att vi tappar lite fokus på Tyskland”, säger Business Swedens vd Ylva Berg.