Mer om: Susanne Edebäck

 • Så fördelas arvet

  Så fördelas arvet

  När en anhörig går bort inleds juridiska processer som måste gås igenom, hur jobbigt det en kan vara. Familjejuristen Susanne Edebäck reder ut begrepp som bouppteckning, arvskifte, kvarlåtenskap, laglott, arvslott, enskild egendom och allmänna arvsfonden.

 • Tips inför giftermålet - och skilsmässan

  Tips inför giftermålet - och skilsmässan

  Att gå från att vara sambo till att vara gift medför en hel del ekonomiska konsekvenser. Och vad en skillsmässa innebär ekonomiskt är inte klart för alla. Familjejuristen Susanne Edebäck reder ut begreppen..

Senaste nytt från EFN:

 • Föräldrafällan för företagare2:01

  Föräldrafällan för företagare

  Det finns ungefär en miljon företag och 500 000 företagare i Sverige. Två av fem företagare med småbarn har inte varit föräldralediga. Enligt organisationen Företagarna missgynnas företagare i det svenska trygghetssystemet. Den som driver enskild firma tenderar att ta ut minst antal föräldradagar. 

 • Därför sparkar Smålandsbolaget vd:n4:56

  Därför sparkar Smålandsbolaget vd:n

  Scandics resultat i linje med förväntan. Stark orderingång för Nederman. Garo sparkar vd trots starka siffror. Paradox slår förväntningarna. Skanska breddar väg i USA.

 • EU tullhotar USA4:17

  EU tullhotar USA

  EU hotar vedergälla eventuella amerikanska biltullar med tullar på bland annat sojabönor och flytande naturgas. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är beredd att skjuta upp Brexit på obestämd framtid.

 • Trump får stryk i ekonomislaget3:41

  Trump får stryk i ekonomislaget

  Hur har ekonomin i USA utvecklats under de presidenter som haft makten sedan 1976? Det har Bloomberg tittat på. Se hela rankeingen från Jimmy Carter till Donald Trump här.

 • Investerare missar gröna affärsmodeller4:27

  Investerare missar gröna affärsmodeller

  Nu i februari hölls den första kapitalmarknadsdagen för sustaintech-bolag i Sverige. Boel Swartling, som är affärsängel och grundare för Sweden Sustaintech Venture Day berättar att sustaintech är en bredare version av greentech.