Mer om: Styrränta

 • 2:48

  "Rimligt att skjuta på räntehöjningar"

  Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på -0,5 %. QE-programmet utökas med 15 miljarder under andra halvåret. Direktionen var oenig. Tre var för och tre emot. Räntebanan...

 • 8:21

  "Riksbanken följer inte Fed"

  Nu är det dags för ännu ett räntebesked från Federal Reserve. Alla förväntar sig att räntan höjs. Det som håller marknaden på helspänn är vad Fed-chefen Janet Yellen kommer att säga. Kommer hon flagga för snabbare räntehöjningar framöver?

 • Ingves: Kronan inget större bekymmer2:47

  Ingves: Kronan inget större bekymmer

  Riksbanken valde som väntat att lämna reporäntan på minus 0,5 procent. Inte heller räntebanan eller obligationsköpen förändras. Ellinor Helén intervjuar riksbankschef Stefan Ingves. 

 • Ingves recept på europeiska bankkrisen4:33

  Ingves recept på europeiska bankkrisen

  Som väntat valde Riksbanken att lämna reporäntan oförändrad och man gör heller inga ändringar i obligationsköpen. Men räntebanan sänks med anledning av brexit. Ellinor Helén pratar med Riksbankschef Stefan Ingves. 

 • Räntestrategen: Svårbedömda risker av Brexit5:29

  Räntestrategen: Svårbedömda risker av Brexit

  Riksbanken valde som väntat att lämna reporäntan på minus 0,5 procent, och det blev inte heller några ändringar i obligationsköpen. Andreas Skogelid, räntestrateg Handelsbanken, kommenterar.

 • Din Ekonomi: Allt om reporäntan

  Din Ekonomi: Allt om reporäntan

  Ett extrainsatt avsnitt av Din Ekonomi som helt fokuserar på Riksbankens besked i morse om att de lämnar styrräntan oförändrad. Handelsbankens chefekonom Jan Häggström förklarar vad som händer nu. Din Ekonomi tar även en titt i backspegeln på varför vi har den styrränta vi har idag. Du får också veta vad Riksbanken vill uppnå med den och varför det är så viktigt.

 • Hur svårt kan det vara Ingves?

  Hur svårt kan det vara Ingves? styrräntans dramatiska historia

  På torsdag meddelar Riksbanken vad som ska hända med reporäntan. Räntan är redan negativ, och lär fortsätta vara så. Men hur kom vi hit. EFN:s Per Wikström tar med dig på en crash course genom styrräntans långa historia tillsammans med ränteexperten Mats Larsson.

 • Ingves reskassa inte hotad av kronförsvagning

  Ingves reskassa inte hotad av kronförsvagning

  Riksbanken sänker överraskande reporäntan med 0,10 procentenheter till -0,35 procent. Även köpen av statsobligationer utökas med ytterligare 45 miljarder kronor. EFN:s Peter Andersson intervjuar riksbankschef Stefan Ingves.