Mer om: Storbritannien

 • ”Stairway to Brexit”7:29

  ”Stairway to Brexit”

  Katrine Marçal förklarar varför EU:s chefsförhandlare Michel Barniers berömda Brexittrappa kommer bli en kalldusch för finansmarknaden.

 • Brexitnotan klar0:50

  Brexitnotan klar

  Motsvarande 460 miljarder kronor. Det är vad Storbritannien ska betala till EU i samband med Brexit. Det är de två parterna nu överens om. Med...

 • ”Ingen stad kan ersätta London”6:24

  ”Ingen stad kan ersätta London”

  Marknadsrisken med en Brexit är kraftigt överdriven menar Chen Zhao, chefstrateg på Alpine Macro. Men det finns andra händelser som hotar det positiva börsklimatet.

 • Mjukare tonläge om Brexit från May5:32

  Mjukare tonläge om Brexit från May

  I ett tal i Florens presenterade Storbritanniens premiärminister Theresa May landets strategi för hur de vill ta sig hur EU. Katrine Marçal kommenterar vad som var det viktigaste delarna i det avgörande Brexittalet.

 • EU och UK: Ett trassligt äktenskap7:45

  EU och UK: Ett trassligt äktenskap

  Storbritanniens premiärminister Winston Churchill var först med att nämna en europeisk union. Men när föregångaren till EU bildades på 50-talet var Storbritannien inte med. Efter att de blivit stoppade av Frankrike ett par gånger kom Storbritannien med i dåvarande EG 1973. Och allt sedan dess har det varit ett trassligt äktenskap, ett äktenskap som britterna nu lämnar.