Mer om: Stockholm

 • 2:52

  "Arbetskraftsbristen oroar mig mest"

  Konjunkturen i Stockholm är fortsatt stark men den försvagades under det tredje kvartalet. Det visar Stockholmsbarometern från Stockholms Handelskammare. Kammarens chefekonom Andreas Hatzigeorgiou kommenterar.

 • Så investerar du i klockor3:31

  Så investerar du i klockor

  På Nordens största klockevent Watchout i Stockholm, samlas världens främsta varumärken inom lyxsegmentet för att visa sina spektakulära hantverk och de senaste nyheterna. Just nu är den svenska marknaden stekhet. 

 • Bostadsbrist hinder för Stockholms heta IT-bransch5:18

  Bostadsbrist hinder för Stockholms heta IT-bransch

  Stockholms Handelskammare konstaterar att ekonomin i Stockholms län stärkts under tredje kvartalet. Ekonomin är starkare än normalt och växer mer än det historiska genomsnittet. Petra Bergman intervjuar Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

 • Ljusa signaler i Stockholmskonjunkturen

  Ljusa signaler i Stockholmskonjunkturen

  Det råder stark framtidstro inom näringslivet i huvudstaden, visar senaste Stockholmsbarometern från Stockholms handelskammare. Även hushållen har blivit lite mer positiva, men är fortfarande skeptiska till landets ekonomiska utveckling.

 • ”We must focus on sustainable urbanization”

  ”We must focus on sustainable urbanization”

  Urbaniseringen är en av de trender som påverkar världen mest just nu. Allt fler väljer att, eller tvingas till, att flytta till stora städer. En expert inom området är Bruce Katz från den Washington-baserade tankesmedjan Brookings institution. Pontus Herin pratar med honom om hur via ska tolka trenderna och hur de påverkar ekonomin.

 • Slå ihop Stockholm och Uppsala

  Slå ihop Stockholm och Uppsala

  I Nyhetsrummet idag: Ett högteknologiskt Asien blir en allt svårare utmaning för västländerna. Men Sverige har fantastiska förutsättningar att vara en av de främsta länderna för företagande. Gäster: Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, och Nima Sanandaji, teknologiedoktor KTH.