Mer om: Stockholm

 • Kompetensbrist het fråga i EU-valet5:25

  Kompetensbrist het fråga i EU-valet

  Stockholmsföretagen har länge varit i behov av en större arbetskraftsinvandring. Det enskilt viktigaste yrket i Stockholm just nu är dataprogrammerare, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare.

 • Lönegap på Stockholms arbetsmarknad3:49

  Lönegap på Stockholms arbetsmarknad

  Länsstyrelsen har undersökt skillnader i inkomst mellan män och kvinnor i Stockholm, och studien visar bland annat att kvinnor överträffar männen när det kommer till studier.

 • Miljöfrågan central i EU-valet4:01

  Miljöfrågan central i EU-valet

  Klimatet är en mycket stor fråga för EU och något som väntas bli avgörande i EU valet. Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare trycker på att miljön är en av vår tids ödesfrågor, och eftersom det är ett globalt problem behövs det globala lösningar.

 • Stora Stockholmsfrågor kan avgöras i EU-valet3:27

  Stora Stockholmsfrågor kan avgöras i EU-valet

  Den 26 maj är det dags för EU-val i Sverige, och då kan viktiga frågor för Stockholm avgöras. Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms handelskammare säger att ett marknadsinriktat EU är helt avgörande för att näringslivet ska kunna utvecklas och generera och leverera tillväxt.

 • Slussen - den oändliga historien7:11

  Slussen - den oändliga historien

  Nya Slussen är den femte versionen som byggs, och förväntas vara helt klar år 2025. Den allra första Slussen byggdes år 1642 av Drottning Kristina eftersom båttrafiken krävde en bättre lösning.

 • Bara början på Stockholms elhysteri2:33

  Bara början på Stockholms elhysteri

  På kort tid har elsparkcyklarna tagit allt mer plats på Stockholms gator, och det är fyra olika företag som ställer ut dem. Snart kommer också en tjänst för delade elmopeder.

 • Yrkesdörren skapar nätverksmöjligheter3:58

  Yrkesdörren skapar nätverksmöjligheter

  Yrkesdörren är en ideell organisation och en del av stiftelsen Axfoundation. Syftet med organisationen är att skapa möten mellan etablerade svenskar och personer som är nya i Sverige.

 • Roboten som rekryterar utan fördomar3:40

  Roboten som rekryterar utan fördomar

  Det finns nya möjligheter för hur rekryteringar kan gå till. Rekryteringsföretaget TNG och Furhat Robotics har tillsammans tagit fram en rekryteringsrobot, med syfte att göra fördomsfria rekryteringar.

 • Semlans supersäsong snart slut3:18

  Semlans supersäsong snart slut

  Till glädje för landets bagerier och konditorier infaller fettisdagen i år sent. Det innebär att det finns extra många dagar att sälja semlor på.

 • Framtidens mat odlas vertikalt3:35

  Framtidens mat odlas vertikalt

  Vertikal odling innebär att sallad och örter odlas på hyllor med artificiellt solljus. Tanken är att minska mattransporterna och övergödningen i haven. I Huddinge finns Grönska, en av Europas största vertikala odlingar.