Mer om: Stål

 • Mörk framtid för brittiskt stål5:52

  Mörk framtid för brittiskt stål

  Stålindustrin i Storbritannien är hotad och i veckan besökte den brittiska premiärministern David Cameron Tata Steels nedläggningshotade stålverk i Port Talbot i Wales. Dr Matthew Wall på Swansea University ser en mörk framtid för hela den brittiska stålindustrin framför sig.

 • Fighten om de brittiska ståljobben

  Fighten om de brittiska ståljobben

  Den brittiska stålindustrin har det senaste decenniet drabbats av en djup kris med höga energikostnader och sjunkande världsmarknadspriser. Storbritanniens största ståltillverkare, det indiskt ägda Tata Steel, överväger nu att sälja av den brittiska verksamheten. Förra året blev över 4 000 stålverksarbetare av med sina jobb. För fackrepresentanten Barrie Evans har fighten om de brittiska ståljobben bara börjat.

 • "Kina jobbar inte med fair play" Bo-Erik Pers om stålkrisen

  Den för Sverige så viktiga stålindustrin är under extrem press. Branschen lider av stor överkapacitet, stålpriset har rasat och stålbolagen uppvisar gigantiska förluster. Hur ser framtiden ut? Pontus Herin gästas av Bo-Erik Pers, vd Jernkontoret och Per Lindvall, EFN. 

 • Den stora gruvslakten

  Den stora gruvslakten

  Nyhetsrummet om råvarupriser. I morse vinstvarnade det svenska stålbolaget SSAB och höstens kraftiga prisfall på olika råvaror har skoningslöst slagit mot stålbolag, gruvbolag och andra råvaruföretag. Gäster: Magnus Strömer, råvaruchef Handelsbanken, och Per Lindvall, EFN.