Mer om: SKL

 • Då kan kommunkrisen fördjupas7:24

  Då kan kommunkrisen fördjupas

  Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har nyligen släppt vårens ekonomirapport, där de varnar för ett underskott på 40 miljarder bara om tre år. EFN:s Pontus Herin pratar med Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL.

 • Kommunernas ekonomi nästa stora krishärd18:57

  Kommunernas ekonomi nästa stora krishärd

  Larmrapporterna duggar allt tätare om att det är kommunsektorn som riskerar att bli nästa stora krishärd i Sverige. Pontus Herin diskuterar med Nima Sanandaji, teknologie doktor och författare och Annika Wallenskog från SKL.

 • Lönekrav kan bli dyrt

  Lönekrav kan bli dyrt

  Sjuksköterskorna fick igenom sina krav, men det kan bli dyrt enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Studio 12 har träffat Ulrica Blumfeldt som fram till nyligen...

 • Svenska kommuners kreditbetyg

  Svenska kommuners kreditbetyg

  Vilken roll har kreditvärderingsinstituten när det gäller våra svenska kommuner? Pehr Wissén, professor, kommenterar direkt i studion. Det här inslaget ingick i

  Lönekrav hotar kommunernas ekonomi

  Lönekrav hotar kommunernas ekonomi

  Efter några tuffa år går det nu bra för Sveriges kommuner och landsting. Men kraftigt höjda ersättningar i toppen av organisationen har skapat starkt tryck...

Senaste nytt från EFN:

 • Mindre koldioxid från industrin1:17

  Mindre koldioxid från industrin

  Högt tryck på permitteringar. Corona hindrar förnybar energi. Storbolag saknar bra klimatmål. Max investerar miljoner i matstiftelse.

 • Två stresstestade aktiecase18:38

  Två stresstestade aktiecase

  Vilka sektorer och bolag är intressanta att hålla ögonen på i coronakrisen och varför klarar sig en del bättre? Detta och mer svarar John Hernander, investeringschef på Nordea, på i EFN Marknad.

 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.