Mer om: Skatteverket

 • Då kommer din deklaration1:26

  Då kommer din deklaration

  Få koll på alla viktiga datum för deklarationen och när du senast ska deklarera för att få pengarna redan i april.

 • Hårdgranskning av kryptohandel1:58

  Hårdgranskning av kryptohandel

  Skatteverket har beslutat att handeln med kryptovalutor ska granskas extra hårt i år. Granskningen inkluderar även tidigare års handel. Henrik Kisterud, kontrollsamordnare på Skatteverket, förklarar varför.

 • Avgiftsfria månader inte alltid en bra deal1:33

  Avgiftsfria månader inte alltid en bra deal

  Många fastighetsutvecklare har börjat erbjuda avgiftsfria år för att locka fler att köpa nybyggda bostäder. Det kan låta bra, men Skatteverket varnar nu för att uppgörelsen kan ge oväntade skattesmällar.

 • Krafttag mot svartjobb1:05

  Krafttag mot svartjobb

  Skatteverket ska göra det svårare att använda sig av svart arbetskraft 2018. Fordonsservice, skönhetsvård och livsmedelsgrossister är nu under lupp.

 • Dags att deklarera0:41

  Dags att deklarera

  Från och med i dag, den 21 mars, kan du deklarera. Det gör du enkelt med bank-id i appen eller på skatteverket.se. Om du inte har bank-id kan du använda säkerhetskoder i stället. Fyra av fem svenskar väljer att deklarera digitalt, men det går fortfarande att skicka in deklarationen i pappersform.

 • Snart dags att deklarera- här är datumen du inte vill missa1:51

  Snart dags att deklarera- här är datumen du inte vill missa

  Nu är det snart deklarationstider, och det finns en del datum du inte vill missa. Det första datumet du ska hålla koll på är den 21 mars, då kan du som har e-legitimation deklarera. Men se till att få kvittens! En vanlig miss är nämligen att logga ut utan att ha skickat in deklarationen.

 • Skatteverket hårdgranskar kriminella1:07

  Skatteverket hårdgranskar kriminella

  I årets deklaration specialgranskar Skatteverket 14 bostadsområden där kriminella nätverk anses hålla till. Både företag och personer samt pengar och papper är under lupp. Målet är att störa den kriminella verksamheten så mycket det bara går och att ge de seriösa företagen en ärligare chans att tjäna pengar.

 • 5 snabba om rot och rut1:57

  5 snabba om rot och rut

  15 miljarder kronor betalades ut för rot- och rutavdrag 2016. En minskning med 8,3 miljarder kronor jämfört med året före. En orsak till minskningen är att förutsättningar har gjorts om. Petra Bergman intervjuar Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.