Mer om: Skatter

 • Trumps historiska skattereform8:13

  Trumps historiska skattereform

  Ett förslag på en ny skattereform har presenterats i det amerikanska representanthuset. Bland annat ska reformen göra det enklare att deklarera och om den antas...

 • Så blir vårbudgeten1:15

  Så blir vårbudgeten

  Vårändringsbudgeten presenteras på tisdag 18 april men redan nu är en stor del av innehållet känt. Här är regeringens satsningar och skatteändringar.

 • Skatteverket hårdgranskar kriminella1:07

  Skatteverket hårdgranskar kriminella

  I årets deklaration specialgranskar Skatteverket 14 bostadsområden där kriminella nätverk anses hålla till. Både företag och personer samt pengar och papper är under lupp. Målet är att störa den kriminella verksamheten så mycket det bara går och att ge de seriösa företagen en ärligare chans att tjäna pengar.

 • Apple och skattekriget9:17

  Apple och skattekriget

  Efter tre års utredning kom så en dom från EU-kommissionen, en dom som innebär att Apple ska betala 123 miljarder kronor plus ränta i straffskatt för att de betalat för lite skatt i Irland. Beslutet är dock redan överklagat av både Apple och av Irland.

 • Nu kräver Skatteverket ut de hemliga Panamafilerna

  Nu kräver Skatteverket ut de hemliga Panamafilerna

  I helgen släpptes en bomb när omfattande skatteplanering via offshorebolag i Panama avslöjades. I de läckta dokumenten finns internationella topp-politiker, höjdare från näringslivet och fotbollsproffs men även hundratals svenskar. Margareta Nyström verksamhetsutvecklare för internationellt informationsutbyte på Skatteverket reder ut begreppen.

 • Spika rotbetalningen före nyår

  Spika rotbetalningen före nyår

  Några av de mest populära skatteavdragen kommer att förändras en hel del från och med den första januari. Men om du är snabb så finns...

 • Din ekonomi: skattehöjningar

  Din ekonomi: skattehöjningar

  Regeringen har föreslagit en rad skattehöjningar. Vad betyder detta för din plånbok? Det är en av frågorna som benas ut i denna upplaga av Din ekonomi. Maria Landeborn, privatekonom på Skandia, svarar vilka som vinner och vilka som förlorar på de nya skatteförslagen.